Γνωρίστε το PowerShell 7

Η Microsoft απελευθέρωσε το PowerShell 7 και πλέον είναι ελεύθερο να δοκιμάσετε την πρώτη προεπισκόπηση του, δίνοντας ένα feedback στην εταιρεία.

PowerShell 7

Το PowerShell είναι μια προηγμένη φόρμα εντολών. Είναι φτιαγμένο να έχει ένα τεράστιο σύνολο έτοιμων εντολών και έρχεται με τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το .NET framework/C# σε διάφορα σενάρια. Τα Windows περιλαμβάνουν ένα εργαλείο GUI, το PowerShell ISE, και πρόσφατα η Microsoft, πιστή στο χρονοδιάγραμμά της, κυκλοφόρησε την πρώτη δημόσια προεπισκόπηση του PowerShell 7.

Το PowerShell 7 είναι το πρώτο πακέτο γραμμής εντολών και scripting language που βασίζεται στο .NET Core 3.0. Μπορεί να επιτύχει συμβατότητα με το 90 % των modules των Windows PowerShell, αξιοποιώντας τις αλλαγές στο .NET Core 3.0.

Η Microsoft σε ένα άρθρο στο devblocs εξηγεί τις αλλαγές που έγιναν από την έκδοση 6.2 έως 7 και δίνει τις βασικές οδηγίες για να κατεβάσετε το πρώτο preview του PοwerShell 7 από το Github και να στείλετε στην Microsoft τα σχόλια σας.

  Η Microsoft προσθέτει το Safe Links στο Office 365

Το PowerShell 7 έχει ρυθμιστεί να ενημερώνεται σε μηνιαία βάση, και έτσι οι χρήστες θα πρέπει να αναμένουν περισσότερες εκδόσεις προεπισκόπησης πριν φθάσουν στη γενική διαθεσιμότητα, σχεδόν ένα μήνα μετά το .NET Core 3.0.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  2  =