Προσοχή στο email της Alpha Bank (myAlpha)

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί ένα phishing email που υποτίθεται ότι προέρχεται από την Alpha Bank. Σε περίπτωση που είστε πελάτες της τράπεζας μην πέσετε στην παγίδα. Το email προσπαθεί να σας κατευθύνει σε μια πλαστή ιστοσελίδα που περιέχει μια φόρμα σύνδεσης για να κλέψει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Το πρώτο (και ορατό) link είναι το ushort(dot)io/Alpha, που ανακατευθύνει στο allphagrb(dot)xyz/my/
abank

To email αναφέρει:

phish

Αγαπητοί συνδρομητές,

Έχει γίνει μια εσωτερική ενημέρωση στο myAlpha Code Λόγω αυτής της ενημέρωσης, το myAlpha Code πρέπει να εγγραφεί ξανά. Στο μεταξύ, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το myAlpha Code.

Κάντε κλικ στο κουμπί παρακάτω για να μεταβείτε στο myAlpha Web. Συνδεθείτε και ολοκληρώστε τη διαδικασία για να εγγραφείτε ξανά στο myAlpha.Code

Τι νέο υπάρχει σε αυτήν την ενημέρωση ?
Όταν προσπαθείτε να αλλάξετε προσωπικά στοιχεία, θα πρέπει να τα επιβεβαιώσετε με ένα πρόσθετο myAlpha Code. Αυτή η πρόσθετη επιβεβαίωση προστίθεται και για μεταφορές σε νέους δικαιούχους. Επίσης από εδώ και στο εξής θα λαμβάνετε ένα πιο αναλυτικό myAlpha Code.

Τι είναι το myAlpha code ?
Ο κωδικός MyAlpha είναι ένας μοναδικός 6ψήφιος κωδικός που χρησιμοποιείται για την έγκριση των συναλλαγών σας μέσω e-Banking. Το λαμβάνετε στον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ως γραπτό μήνυμα μέσω της εφαρμογής Viber. Θα λάβετε τον κωδικό myAlpha μέσω SMS εάν δεν έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Viber στο κινητό ή στον υπολογιστή σας ή εάν έχετε απενεργοποιήσει τα δεδομένα στο κινητό σας τηλέφωνο. Εναλλακτικά, ο κωδικός myAlpha μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τη συσκευή myAlpha Code.

Με εκτίμηση,

Alpha Bank

Χρυσός κανόνας για την ασφάλειά σας, είναι να ΜΗΝ κάνετε click σε συνδέσμους που υπάρχουν σε κάθε email, πόσο μάλλον αν ισχυρίζονται ότι προέρχονται από κάποια Τράπεζα.

  FOSSA η ΕΕ χρηματοδοτεί bug bounty για 14 open source projects

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

29  +    =  32

Previous Story

Hitomi Downloader λήψεις, λήψεις, λήψεις

Next Story

Ανάκτηση δεδομένων στους δίσκους SSD