Προσθήκη Remote ID σε όλα τα drones

Οι κατασκευαστές drones από την 16η Δεκεμβρίου, θα πρέπει να προσθέτουν στα drones ένα “ Remote ID”. Αυτό σημαίνει ότι τα drones θα πρέπει να εκπέμπουν πακέτα δεδομένων μία φορά το δευτερόλεπτο (με χρήση Bluetooth ή Wifi) που περιέχουν την θέση, την ταχύτητας και την διαδρομής του drone, ένα μοναδικό αναγνωριστικό, την θέση του χειριστή, αλλά και του ύψους που πετάει.

drone sunr

Ήδη, αρκετές εταιρείες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν δίκτυα που θα χτίσουν μια βάση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για όλες τις δραστηριότητες των drone στις ΗΠΑ. Θα δείχνει τις θέσεις των drones των χειριστών τους και φυσικά κάθε μη συμμορφούμενο αεροσκάφος.

Έως τις 16 Σεπτεμβρίου του 2023, όλοι οι χομπίστες των Η.Π.Α. θα πρέπει να τοποθετήσουν μονάδες “απομακρυσμένης εκπομπής ταυτότητας” στο μοντέλο του αεροσκάφους τους (σε παλαιότερα drones), για να τα κάνουν συμβατά με το Remote ID (εκτός εάν έχουν βάρος κάτω των 250 g ή πετούν σε προεγκεκριμένες περιοχές που ονομάζονται FRIA).

Οι των αεροσκαφών drones θα πρέπει να εγγραφούν στην FAA [εκτός εάν ζυγίζουν λιγότερο από 0,55 κιλά], να περάσουν ένα τεστ γνώσεων και μετά να εγκαταστήσουν την τεχνολογία Remote ID σε όλα τα αεροσκάφη τους.

“Το Remote ID θα βοηθά την FAA, τις αρχές επιβολής του νόμου και άλλες ομοσπονδιακές να βρουν τον σταθμό ελέγχου όταν ένα drone φαίνεται να πετά με μη ασφαλή τρόπο ή όπου δεν επιτρέπεται να πετάξει”, υποστηρίζει μια ιστοσελίδα της FAA. Αυτή την εβδομάδα, ο ανώτατος αξιωματούχος πληροφοριών στο ς των ΗΠΑ είπε στους δημοσιογράφους ότι τα drones, συμπεριλαμβανομένων και των drones που χειρίζονται ερασιτέχνες χομπίστες ή ξένοι αντίπαλοι, ευθύνονται για πολλές από τις αναφορές για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, σύμφωνα με την Washington Post.

Ο Sean Kirkpatrick, διευθυντής της νέας αμερικανικής υπηρεσίας ς UFO, ανέφερε ότι “Μερικά από αυτά τα πράγματα σχεδόν συγκρούονται με τα αεροπλάνα. Το βλέπουμε σε τακτική βάση…”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
drone,drones

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).