Πρόστιμα για υπερβολικά decibel στον δρόμο

Το Τμήμα Προστασίας του Περιβάλλοντος (Department of Environmental Protection) της πόλης της Νέας Υόρκης απέκτησε ένα νέο παιχνίδι σύμφωνα με το Road & Track.

Μια φωτογραφία μιας κλήσης από το DEP της Νέας Υόρκης δημοσιεύτηκε στο Facebook από μια σελίδα που ονομάζεται Lowered Congress τη Δευτέρα.

Την κλήση την “κέρδισε” μια BMW M3 που ήταν λίγο θορυβώδης. noisycar

Η ειδοποίηση αναφέρει:

“Σας γράφουμε επειδή το όχημά σας έχει αναγνωριστεί ότι έχει σιγαστήρα που δεν συμμορφώνεται με το Άρθρο 386 του Νόμου Οχημάτων και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που απαγορεύει τον υπερβολικό θόρυβο από μηχανοκίνητα οχήματα. Το όχημά σας καταγράφηκε από μια κάμερα που τραβάει φωτογραφίες του οχήματος και της πινακίδας. Επιπλέον, ένα ηχόμετρο καταγράφει τη στάθμη των ντεσιμπέλ καθώς το όχημα πλησιάζει και περνάει από την κάμερα.”

Η ειδοποίηση αναφέρει στον ιδιοκτήτη να φέρει το αυτοκίνητό του σε μια τοποθεσία που καθορίζεται από το DEP για επιθεώρηση.

“Εμφανιστείτε και θα έχετε την ευκαιρία να επισκευάσετε το αυτοκίνητο για να αποφύγετε ένα πρόστιμο.”

Το έγγραφο ενημερώνει επίσης τον ιδιοκτήτη ότι εάν δεν εμφανιστεί, ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόστιμο ύψους 875 δολαρίων, συν τους τόκους εάν συνεχίσει να αγνοεί την κλήση.

  Εγκατάσταση Bitcoin ATM στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ένας εκπρόσωπος του DEP της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε στο Road & Track μέσω email ότι το σύστημα είναι μέρος ενός μικρού πιλοτικού προγράμματος που τρέχει από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Από την παραπάνω περιγραφή, φαίνεται ότι λειτουργεί σαν κάμερα ταχύτητας που καταγράφει αυτόματα παραβιάσεις και στέλνει τις κλήσεις με το ταχυδρομείο να εμφανίζουν την πινακίδα σας. Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί ένα στρατηγικά τοποθετημένο ηχόμετρο για να καταγράφει τα επίπεδα των ντεσιμπέλ στο δρόμο.

Το συγκεκριμένο project θα επαναξιολογηθεί στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με τη DEP. Τότε πιθανότατα θα επεκταθεί ή θα βγει εκτός λειτουργίας.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

3 Comments

  1. Δηλαδή τώρα θα πρέπει να ανησυχούν όσοι έχουν εκείνους τους κουβάδες με τις δύο ρόδες (harley davidson) ή οι πιτσιρικάδες με τις κομμένες εξατμίσεις στα παπάκια τους ;

    Ας μη μιλήσω δε για κάτι ΙΧ @@@@@bmw μαύρου χρώματος με μαύρα τζάμια και εξατμίσεις που κάνουν “ήχο” σαν τσοκάνια στάνης. Όπως να μη μιλήσω και για κάτι “μπρελόκ” smart ΙΧ που έχουν subwoofers τόσο μεγάλα που με το ζόρι χωράει ο κλαρινογαμπρός που οδηγεί το … “μπρελόκ”

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

45  +    =  47

Previous Story

Microsoft: H πρώτη σημαντική ενημέρωση των Windows 11

Next Story

Chrome, Firefox & Edge έκδοση 100: Θα πέσει το internet;