Πρόστιμο 4.1 δις στην Google

Η έχασε το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου της μάχης να ανατρέψει το ρεκόρ των 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που της είχε επιβληθεί αρχικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

money

Η αρχή έγινε από την επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής αρχής της ΕΕ, Margrethe Vestager, που είχε την ευαισθησία να αναδείξει το θέμα.

Οι δικαστές υποστήριξαν τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρημάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά μείωσαν την ποινή στα 4,1 δισ ευρώ αφού βρήκαν σφάλματα σε ορισμένες από τις αναλύσεις της ρυθμιστικής αρχής αλλά και γιατί το της Google για μια δίκαιη ακρόαση είχε παραβιαστεί εν μέρει.

“Το Γενικό Δικαστήριο επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμό την απόφαση της Επιτροπής ότι η Google επέβαλε παράνομους περιορισμούς σε κατασκευαστές κινητών συσκευών Android και παρόχους κινητών δικτύων προκειμένου να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της μηχανής αναζήτησής της”, ανέφερε σε μια δήλωσή του το της ΕΕ που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Η υπόθεση για το Android είναι μία από τις τρεις αποφάσεις που αποτέλεσαν το κεντρικό στοιχείο της προσπάθειας της Vestager να χαλιναγωγήσει την αυξανόμενη κυριαρχία της ς από την Valley. Έχει επιβάλει ήδη πρόστιμο στην Google της Alphabet με περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια ευρώ και από τότε έχει ανοίξει νέες έρευνες για τις ύποπτες συμπεριφορές της εταιρείας με την ψηφιακή διαφήμιση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

google,Alphabet,πρόστιμο,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).