Ο ψεύτικος κόσμος του internet

Εταιρείες παρουσιάζουν πορτρέτα ανθρώπων, φτιαγμένα από τεχνητή ως ανθρώπινο δυναμικό τους.

informa systems fake pictures

Εταιρείες χρησιμοποιούν πλάστες φωτογραφίες προσώπων που έχουν δημιουργηθεί από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) ως το ανθρώπινο δυναμικό τους και μάλιστα σε θέσεις διευθυντών.

Oι φωτογραφίες συνήθως δημοσιεύονται στην ενότητα «Σχετικά με εμάς» για να δώσουν μια λανθασμένη εντύπωση ενός μεγαλύτερου εργατικού δυναμικού και αντίστοιχα μίας μεγάλης εταιρείας.

Οι αποκαλύψεις είναι αποτέλεσμα έρευνας του δημοσιογράφου Έβαν Ράτλιφ (Evan Ratliff) για το Business , ο οποίος διαπίστωσε ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν γεννήτριες εικόνων AI για να δημιουργήσουν ένα προσωπικό που θα δείχνει πιο εντυπωσιακό στο διαδίκτυο.

Ο Ράτλιφ μίλησε με μια τέτοια εταιρεία που επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιούσε στον ιστότοπό της φωτογραφίες ανθρώπων που δεν υπάρχουν, περνώντας τους ως προσωπικό.

«Η πρακτική αυτή μεταφέρει το σωστό μήνυμα. Ότι πρόκειται για μια μεγάλη εταιρεία που συνεργάζεται με επαγγελματίες», αναφέρει ο Lukas, ο οποίος διευθύνει μια αυστριακή εταιρεία προετοιμασίας μαθητικών εξετάσεων που ονομάζεται takeIELTS, και που χρησιμοποιούσε ψεύτικες φωτογραφίες.

Ο Ράτλιφ αναφέρει επίσης, ότι παρατήρησε αρκετές ανωμαλίες μεταξύ των «εργαζομένων». Παράδειγμα ένα άτομο που είχε τη μία πλευρά του προσώπου του ξυρισμένη πιο κοντά από την άλλη.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει τέλος ότι ορισμένες εταιρείες θέλουν να «προβάλουν ένα επίπεδο διαφορετικότητας», καθώς και να προσποιούνται ότι η εταιρεία έχει περισσότερο προσωπικό από ό,τι στην πραγματικότητα.

Μια άλλη εταιρεία που χρησιμοποιεί ψεύτικες φωτογραφίες είναι η Informa Systems, από όπου είναι και η φωτογραφία αυτού του άρθρου. Η φωτογραφία που υποτίθεται ότι είναι ο Roger Tendul, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Informa , έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της διαφημιστικής εικόνας ενός ιστότοπου γνωριμιών.

Οι περισσότερες εταιρείες μετά τις αποκαλύψεις έτρεξαν να αλλάξουν τις ιστοσελίδες τους και να βγάλουν τις πλαστές φωτογραφίες προσωπικού.

Η δημιουργία εικόνας AI βασίζεται σε προγράμματα νευρωνικών δικτύων που τροφοδοτούνται από εκατομμύρια πραγματικές φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση του λογισμικού.

Καλώς ήρθατε στο κόσμο του internet.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.
face,picture,ψεύτικο,πρόσωπο,fake

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).