Η Python έγινε ταχύτερη

Έχει περάσει μία εβδομάδα από την κυκλοφορία του Python 3.11 — και είναι “πιο γρήγορο από ποτέ!” αναφέρει ο Jay , προγραμματιστής της εξαμελούς ομάδας “Faster CPython” της Microsoft.

Η ομάδα περιλαμβάνει και τον δημιουργό της Python Guido van Rossum που προσφέρει βοήθεια σε άλλους βασικούς προγραμματιστές. Ο Miller αναφέρει ότι η Python 3.11 “έχει ήδη επιταχύνσεις 10-60%”.

python

Πώς ενώθηκε η ομάδα:

Το 2020, ο Core Developer Mark Shannon συνέταξε ένα σχέδιο υλοποίησης για την επιτάχυνση της Python που ονόμασε CPython. Αυτό το σχέδιο πρότεινε μια διαδικασία 4 σταδίων που, όπως λέει ο δημιουργός της Python, Guido van Rossum, και “ήταν μια προσπάθεια που ήταν υπερβολικά μεγάλη για να την πραγματοποιήσει ένας εθελοντής”.

“Από την αρχή, η σκέψη μου ήταν καλή, έπρεπε να προσπαθήσουμε να δούμε αν η Microsoft μπορεί να προσλάβει τον Mark και μια μικρή ομάδα ανθρώπων για να τον υποστηρίξουν”. Τον προηγούμενο χρόνο, ο Van Rossum εντάχθηκε στη Microsoft σαν διακεκριμένος . “Ήταν μια σημαντική προσπάθεια αλλά ήταν πάρα πολύ μεγάλη για ένα άτομο”.

Η Microsoft ήταν ανοιχτή στην ιδέα και δημιούργησε μια ομάδα 6 μηχανικών, συμπεριλαμβανομένου και του Van Rossum. Αυτή η ομάδα βοηθούσε άλλους βασικούς προγραμματιστές να υποστηρίξουν το αρχικό σχέδιο.

Το αρχικό σχέδιο των 4 σταδίων συνέχισε να εξελίσσεται για να έχει συνεχείς βελτιστοποιήσεις για τα επόμενα χρόνια.

“Για να κάνεις κάτι όσο πιο ομαλό γίνεται, πρέπει να σκεφτείς σε μικρότερα βήματα.” αναφέρει το μέλος της ομάδας Droettboom. Ο Droettboom εργάζεται σε μακροπρόθεσμα project στην επιστημονική κοινότητα. Εργάζεται για το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble και τελευταία για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Web

“Ελπίζουμε ότι μπορούμε να φέρουμε κάποια γνώση από πραγματικά μεγάλα ιδιόκτητα συστήματα σε αυτό που αναπτύσσουμε για την Κοινότητα.” αναφέρει ο Droettboom σε μια ανάρτηση στο deb blog της Microsoft.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τι έχει στο μυαλό της η ομάδα Faster CPython για την έκδοση 3.12 στο repo ιδεών της στο Github.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.
Python,microsoft,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).