Q4OS 2.5 Scorpion για χρήστες των Windows που θέλουν αλλαγή

Q4OS 2.5 Scorpion: Το Q4OS είναι μια διανομή Linux που βασίζεται στο Debian και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα γνώριμο περιβάλλον (Trinity Desktop Environment) στον χρήστη των Windows που σκέφτεται να αλλάξει λειτουργικό σύστημα.

Η διανομή διαθέτει απλά αξεσουάρ και παρέχει σταθερά API για πολύπλοκες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως το Google Chrome, το VirtualBox και διάφορα εργαλεία ανάπτυξης. Να αναφέρουμε ότι η διανομή βασίζεται στο σταθερό Debian κάτι που σημαίνει ότι το σύστημα είναι πολύ αξιόπιστο.Q4OS 2

Q4OS 2.5 Scorpion

Η νέα έκδοση της διανομής 2.5, που ανακοινώθηκε σήμερα φέρνει μια νέα εμφάνιση στην επιφάνεια εργασίας αφού χρησιμοποιεί σκουρόχρωμη μπάρα τίτλου. Μοιάζει κάπως με την εμφάνιση και την αίσθηση που αφήνει το θέμα Arc GTK+ και καθιστά το λειτουργικό σύστημα Q4OS πιο όμορφο από το τυποποιημένο look που προσφέρει το Trinity Desktop Environment.

“Μια σημαντική ενημέρωση για το σταθερό LTS του Q4OS 2 Scorpion είναι άμεσα διαθέσιμη για λήψη. Η νέα σειρά 2.5 φέρνει μια ουσιαστική αλλαγή προσθέτοντας το KDE Plasma σαν μια ακόμα επιλογή μαζί με την επιφάνεια εργασίας Trinity. Το νέο Q4OS είναι προ-ρυθμισμένο για να συνυπάρχουν και τα δύο desktops, ενώ το σύστημα εγκατάστασης διαμορφώνει το σύστημα μεν με τον συνηθισμένο τρόπο, αλλά στη συνέχεια προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης του KDE Plasma εφόσον οι υπολογιστικοί πόροι επαρκούν. Το νέο Q4OS, φέρνει τις νέες εφαρμογές Firefox 60 και LibreOffice 6, σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας και διορθώσεις σφαλμάτων”

Το OS τώρα: είναι ένα γρήγορο και ισχυρό λειτουργικό σύστημα που προσφέρει ένα εξαιρετικά παραγωγικό περιβάλλον εργασίας, με την ασφάλεια, την αξιοπιστία, τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα και τη συντηρητική ενσωμάτωση των επαληθευμένων νέων λειτουργιών του Linux.

Το σύστημα διακρίνεται από την ταχύτητα του και τις πολύ χαμηλές απαιτήσεις σε hardware. Λειτουργεί άψογα με ολοκαίνουργια μηχανήματα αλλά και σε πολύ παλαιούς υπολογιστές.

  Κυκλοφόρησε το νέο Fedora 19 Schrödinger's Cat

Το σύστημα είναι επίσης πολύ χρήσιμο για εικονικά περιβάλλοντα στο σύννεφο λόγω των πολύ χαμηλών απαιτήσεων hardware.

Από την εμφάνιση μέχρι την εγκατάσταση εφαρμογών, τα πάντα θυμίζουν το λειτουργικό της Microsoft. Αν προσέξετε τις εικόνες, θα παρατηρήσετε ότι ακόμα και οι εγκαταστάτες των εφαρμογών φαίνεται να είναι από άλλη πλατφόρμα…

Ιδιόκτητοι κωδικοποιητές και οδηγοί

Στην οθόνη υποδοχής θα βρείτε πολύ εύκολα την επιλογή για την εγκατάσταση “Multimedia Codecs” αλλά και οδηγών. Καμία δυσκολία, απλά κάντε κλικ στο κουμπί και εμφανίζεται ένας οδηγός. Με μερικά κλικ στο “Επόμενο” θα δείτε την επιλογή “Εγκατάσταση” για να εγκαταστήσετε τους κωδικοποιητές και τους οδηγούς σας.

Νέα χαρακτηριστικά

Λήψη του νέου Q4OS

https://q4οs.org/downloads1.html

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

3 Comments

  1. Το έβαλα αυτές τις μέρες στο λαπτοπ, πριν είχα kubuntu. Ήθελα να περάσω το debian stable και μόλις είδα το look αυτής της διανομής με χτύπησε το κύμα της νοσταλγίας κατακέφαλα, μιας και μεγάλωσα με τα windows xp. Το debian είναι ίσως η καλύτερη βάση και η εμφάνιση είναι η πλέον πιστή απομίμηση των xp σε linux. Στηρίζω.

  2. Ενδιαφερότατο … είμαι ευχαριατημένος από προηγούμενες εκδόσεις οπότε έφτασε η ώρα και την νέα …

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  6  =  11

Previous Story

Google αποσύρεται προς το παρόν από το στρατιωτικό Project Maven

Next Story

Microsoft: εξαγοράζει το αποθετήριο κώδικα GitHub;