Φήμη: η Ρωσία θα παραδώσει τον Snowden στις ΗΠΑ ως δώρο στον Τραμπ

Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αποκάλυψαν ενός σχεδίου που προβλέπει την αποστολή του πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσαχθεί σε δίκη.

Snowden

Σύμφωνα με έναν ανώτερο υπάλληλο των μυστικών υπηρεσιών, η κίνηση αυτή αποτελεί “δώρο” σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την εύνοια με του Πρόεδρου Τραμπ, ο οποίος κατά την προεκλογική του εκστρατεία κατονόμαζε τον Σνόουντεν ως «κατάσκοπο» και «προδότη» που του αξίζει να εκτελεστεί.

Για τον Snowden, η θα σήμαινε ότι θα αντιμετώπιζε κατηγορίες για εγκλήματα βάσει του νόμου περί κατασκοπείας που θα μπορούσαν να επιφέρουν ποινή τουλάχιστον 30 χρόνια φυλακή έως ισόβια.

Ο δικηγόρος του Snοwden, Ben Wizner, είπε στο NBC News ότι ο πελάτης δεν έχει καμμία για τέτοιου είδους σχέδια. “Η ομάδα Σνόουντεν δεν έχει λάβει τέτοιου είδους πληροφορίες και δεν έχει ανησυχίες», ανακοίνωσε ο Wizner.

Όσο για τον ίδιο τον Snοwden, άδραξε την ευκαιρία να επισημάνει ότι η σχεδιαζόμενη έκδοση προσφέρει μία “αδιάσειστη απόδειξη” ότι δεν συνεργάζεται με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

  New York Times: Μόνη στην Ευρώπη η ελληνική πανεπιστημιακή αστυνομία

Παραμένει άγνωστο πόσο μακριά απέχει από την αλήθεια ένα τέτοιο σχέδιο ή αν η έχει “δεσμευτεί” για την έκδοση του Σνόουντεν. Προς το παρόν ο Ρώσος εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρει ότι η εν λόγω είναι «ανοησίες».

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).