Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στην Τοπική Πολιτική Ασφάλειας στα Windows


Η Τοπική Πολιτική Ασφαλείας είναι ένα προηγμένο εργαλείο διαμόρφωσης των Windows με το οποίο μπορείτε να ελέγξετε διάφορες πτυχές της ασφάλειας του λειτουργικού σας συστήματος.

secpol windows

Οι περισσότεροι χρήστες αρέσκονται να πειραματίζονται μαζί της κάνοντας χρήση της Microsoft Management Console (Κονσόλα Διαχείρισης της Microsoft). Αν όμως κάπου στην χαώδη δυνατότητα των ρυθμίσεων τα μπερδέψετε με αποτέλεσμα το σύστημά σας να αποτύχει στις επιθυμίες σας τότε ίσως θα ήταν καλή ιδέα να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις της στην αρχική τους μορφή. Παρακάτω θα δείτε μια απλή εντολή που μπορεί να επαναφέρει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις εύκολα και γρήγορα.

Για όσους δεν την έχουν επισκεφτεί ακόμα, η κονσόλα της επεξεργασία της Τοπικής Πολιτικής Ομάδας εκκινεί αν πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R στο πληκτρολόγιό σας και στο εμφανιζόμενο παράθυρο της Εκτέλεσης αν γράψετε την φράση secpol.msc και πατήσετε το πλήκτρο ΟΚ.
Σας υπενθυμίζουμε ότι η κονσόλα επεξεργασίας δεν εργάζεται στις εκδόσεις home των Windows 10. Είναι διαθέσιμη μόνο στα Windows 10 Pro, Enterprise, και Education.

Επαναφορά της Τοπικής πολιτικής Ασφάλειας.
Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις της τοπικής πολιτικής ασφάλειας κάντε τα παρακάτω:
1. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + X και επιλέξτε το “Γραμμή εντολών (Διαχειριστής)”.
2. Αν ερωτηθείτε αν “θέλετε να επιτρέψετε σε αυτήν την εφαρμογή να κάνει αλλαγές στην συσκευή σας” πείτε του “Ναι”.
3. Στο παράθυρο της γραμμής εντολών πληκτρολογήστε τα παρακάτω και πατήστε Enter:

secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

4. Κάντε επανεκκίνηση των Windows 10.

Τελειώσατε. Μετά την επανεκκίνηση το λειτουργικό σας σύστημα έχει και πάλι τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του στην τοπική πολιτική ασφαλείας. Αυτό το κόλπο λειτουργεί και στα Windows 8, Windows 7 και στα Windows Vista.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news