Το μυστικό hotkey των Windows που επανεκκινεί τους drivers της κάρτας γραφικών

Τα Windows έχουν μια μυστική συντόμευση πληκτρολογίου (hotkey) που κάνει επανεκκίνηση των drivers της κάρτας γραφικών σας. Εάν ο υπολογιστής σας παγώσει, δοκιμάστε αυτή τη συντόμευση πριν του κάνετε πλήρη επανεκκίνηση.

Αυτός ο συνδυασμός πλήκτρων επανεκκινεί το υποσύστημα γραφικών στα Windows 10 και στα Windows 8. Δεν υπάρχει αντίστοιχη συντόμευση πληκτρολογίου για την επανεκκίνηση των drivers της κάρτας γραφικών στα .

Για να κάνετε επανεκκίνηση των drivers της κάρτας γραφικών σας, πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + Ctrl + Shift + B. Η οθόνη σας θα γίνει μαύρη για ένα δευτερόλεπτο και θα ακούσετε ένα ηχητικό σήμα. Αμέσως μετά, όολα θα επανεμφανιστούν ακριβώς όπως ήταν πριν πατήσετε το παραπάνω συνδυασμό πλήκτρων. Όλες οι τρέχουσες εφαρμογές σας θα παραμένουν ανοιχτές και δεν θα χάσετε καμία εργασία σας.

Το ίδιο θα συμβεί ακόμα και κατά την αναπαραγωγή ενός παιχνιδιού στον υπολογιστή σας. Το παιχνίδι θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά αμέσως μετά την επανεκκίνηση των drivers της κάρτας γραφικών. Αυτό συμβαίνει επειδή τα Windows απλώς επανεκκινούν το υποσύστημα γραφικών. Όλες οι εφαρμογές σας παραμένουν όπως ήταν και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Αυτή η συντόμευση πληκτρολογίου είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος των Windows 10, οπότε θα ξεκινήσει εκ νέου τους drivers των καρτών NVIDIA, και Intel . Οποιοδήποτε υλικό γραφικών και να έχει ο υπολογιστής σας, θα λειτουργήσει.

Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό θα διορθώσει ένα πάγωμα του συστήματος. Ωστόσο, εάν ο υπολογιστής σας πάγωσε εξαιτίας ενός προβλήματος που έχει να κάνει με τους drivers της κάρτας γραφικών σας, αυτή η συντόμευση μπορεί να το διορθώσει. Προβλήματα με την κάρτα γραφικών μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά την αναπαραγωγή τρισδιάστατων παιχνιδιών, αλλά μπορεί επίσης να υπάρξουν και όταν απλά χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας κανονικά. Τα Windows 10 χρησιμοποιούν το των γραφικών για την επιτάχυνση του σχεδιασμού της επιφάνειας εργασίας σας και ακόμη και τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης ιστού () το χρησιμοποιούν για να επιταχύνουν την απόδοση μίας ιστοσελίδας.

Εάν πάλι δεν λύθηκε το πρόβλημα μετά την επανεκκίνηση των drivers της κάρτας γραφικών με το πιο πάνω τρόπο, και έχετε ακόμα μια μαύρη ή μία παγωμένη οθόνη, τότε δοκιμάστε το hotkey Ctrl + Alt + Delete. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να πατήσετε τα Ctrl + Shift + Esc για να ανοίξετε άμεσα το Task Manager ή πατήστε τα Alt + Tab ή Win + Tab για να δοκιμάσετε την εναλλαγή παραθύρων.

Εάν ο υπολογιστής σας δεν ανταποκρίνεται σε καμία από αυτές τις συντομεύσεις πληκτρολογίου, ακόμα και μετά την επανεκκίνηση των drivers της κάρτας γραφικών, ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε ένα απότομο τερματισμό. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το κουμπί τροφοδοσίας του υπολογιστή και κρατήστε το πατημένο για περίπου δέκα δευτερόλεπτα, μέχρι να απενεργοποιηθεί ο υπολογιστής. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα πριν ενεργοποιήσετε ξανά τον υπολογιστή με το κουμπί τροφοδοσίας. Δεν είναι καλό για τον υπολογιστή σας να τον απενεργοποιήσετε με αυτό τον τρόπο, αλλά αυτό είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε εάν ο υπολογιστής σας παραμένει “παγωμένος”.

Φυσικά, αν δείτε μια μπλε οθόνη, αυτή η συντόμευση δεν θα βοηθήσει. Η μπλε οθόνη (BSOD) υποδεικνύει ότι το λειτουργικό σας σύστημα των Windows έχει καταρρεύσει εντελώς, και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

12 Comments

Leave a Reply
  1. Μετά την τελευταία ενημέρωση win 10 έκδοση 1803 το laptop έχε ι κολλήσει 2 μέρες μήπως ξέρετε τι να κάνω?

  2. Μετά την τελευταία ενημέρωση win 10 έκδοση 1803 το laptop έχε ι κολλήσει 2 μέρες μήπως ξέρετε τι να κάνω?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).