Επανεκκίνηση του Windows Update σε περίπτωση κολλήματος

Δεν είναι μυστικό ότι πολλές φορές τα αποτυγχάνουν να εγκαταστήσουν τις ενημερώσεις που κυκλοφορεί η Microsoft. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα προέρχεται από την υπηρεσία Windows Update. Πολλές φορές μια επανεκ της υπηρεσίας μπορεί να λύσει το πρόβλημα, και να συνεχίσει η εγκατάστασης των ενημερώσεων.

Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων από τη λίστα υπηρεσιών του συστήματός σας (αναζητήστε για Υπηρεσίες () στο μενού ς και πατήστε Enter, βρείτε το Windows Update και επιλέξτε την Restart), αλλά υπάρχει και ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος από την γραμμή εντολών (Command Prompt) ή το PowerShell.Windows Update

Παρακάτω θα δούμε δύο διαφορετικές εντολές. Για να τις τρέξετε θα χρειαστεί να ανοίξετε το Command Prompt ή το PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή. (Στην αναζήτηση πληκτρολογείστε cmd ή powershell και όταν εμφανιστεί το που σας ενδιαφέρει, δεξί κλικ πάνω του και “άνοιγμα σαν διαχειριστής”)

Πρώτα απ ‘όλα, θα σταματήσουμε την υπηρεσία οws Update: αντιγράψετε και επικολλήστε την ακόλουθη εντολή:

net stop wuauserv

Αν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, η υπηρεσία Windows Update θα ξεκινήσει αυτόματα. Διαφορετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω εντολή για να ξεκινήσετε την υπηρεσία:

net start wuauserv

Οι παραπάνω εντολές είναι μόνο για την επανεκκίνηση της υπηρεσίας Windows Update, και όχι για την επαναφορά της (reset), καθώς ένα reset είναι μια πολύ πιο σύνθετη διαδικασία που συμπεριλαμβάνει πολλές άλλες εντολές.

Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές μια απλή επανεκκίνηση της υπηρεσίας Windows Update βοηθά σε πολλές περιπτώσεις να προχωρήσουν οι ενημερώσεις των Windows 10, που έχουν κολλήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λήψης. Η παραπάνω λύση δεν λειτουργεί στο 100 τοις εκατό των περιπτώσεων.
Στην πραγματικότητα, είναι αποδεδειγμένο ότι μερικές φορές δεν λειτουργεί όταν προσπαθούν να εγκατασταθούν αθροιστικές ενημερώσεις και σε αυτή την περίπτωση το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε να δώσει κάποια λύση η ίδια η Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).