Αποχαιρετήστε την ουδετερότητα του Διαδικτύου


Ένα εφετείο των ΗΠΑ την Τρίτη κήρυξε ανέφικτη την προσπάθεια της FCC να ζητήσει από τους παρόχους Διαδικτύου να δώσουν στους καταναλωτές την ίση πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο, μια πολιτική που οι υποστηρικτές της αποκαλούν, ουδετερότητα του δικτύου.
Net-Neutrality

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (Federal Communications Commission ή FCC) δεν έχει τη νομική εξουσία να θεσπίσει τους κανονισμούς του 2011, οι οποίοι είχαν αμφισβητηθεί σε μια αγωγή που άσκησε η Verizon Communications Inc, δήλωσε με την απόφαση του το Εφετείο των ΗΠΑ στην Περιφέρεια της Κολούμπια Circuit.

“Ακόμα κι αν η επιτροπή έχει σαν γενική αρμοδιότητα τη ρύθμιση σε αυτόν τον χώρο, δεν μπορεί να επιβάλει απαιτήσεις που παραβιάζουν ρητές εντολές του νόμου,” δήλωσε ο δικαστής David Tatel.

Η FCC θα μπορούσε να ασκήσει έφεση στην απόφαση ή να απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ή ακόμα θα μπορούσε να επιχειρήσει να ξαναγράψει τους κανονισμούς για να ικανοποιήσει το εφετείο.

Κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων τον Σεπτέμβριο, ο δικηγόρος της Verizon δήλωσε ότι οι κανονισμοί παραβιάζουν το δικαίωμα της εταιρείας στην ελευθερία του λόγου και απογυμνώνουν το τι μεταδίδουν τα δίκτυα τους και πώς.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news