Φακός επαφής με zoom και έλεγχο από το μάτι


Φακός επαφής blink twice to zoom in: Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νέο ρομποτικό μαλακό φακό επαφής που σας επιτρέπει να κάνετε zoom.

Ο φακός επαφής θα μπορεί να ελεγχθεί με τις κινήσεις των ματιών σας.

Φακός επαφής

Οι κινήσεις των ματιών, όπως ένα ανοιγόκλεισμα, μπορούν να μεταδώσουν τη δυνατότητα αλλαγής σήματος και όπως αναφέρει ο επικεφαλής ερευνητής, Shengqiang Cai στο New Scientist το μάτι διαθέτει ηλεκτρο-οφθαλμολογική δυναμική, ακόμα κι αν κοιμάστε:

Ακόμα κι αν το μάτι σας δεν μπορεί να δει τίποτα, πολλοί άνθρωποι μπορούν να μετακινήσουν το βολβό τους και να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρο-οφθαλμογραφικό σήμα.

Έτσι, οι επιστήμονες μέτρησαν την ηλεκτρική δυναμική και βρήκαν έναν τρόπο να την χρησιμοποιήσουν για να αλλάξουν το εστιακό μήκος του φακού.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι λόγω των μαλακών υλικών που χρησιμοποιούνται στον φακό, οι αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο εστιακό μήκος μπορεί να είναι φτάσουν το 32%.

Στο πείραμα, η ομάδα χρησιμοποίησε ένα διηλεκτρικό ελαστομερές υλικό για να επιτύχει την απαιτούμενη παραμόρφωση του φακού που τους επέτρεπε μεγαλύτερο εστιακό μήκος.

Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι αυτός ο φακός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά για οπτικά πρόσθετα, ρυθμιζόμενα γυαλιά αλλά και τεχνολογία ρομποτικής εξ αποστάσεως.

Στοιχηματίζω ότι πολλοί από εσάς θα χρειαζόταν την νέα ανακάλυψη στην καθημερινότητά τους.

_____________________

 


 

Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news