Η Ρωσία χαρακτηρίζει το Meta «εξτρεμιστική» οργάνωση, μπλοκάρει και το Instagram

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, το κορυφαίο όργανο έρευνας για την εγκληματικότητα και την καταπολέμηση της διαφθοράς, έχει ξεκινήσει έρευνα για το εάν η εταιρεία Meta είναι εξτρεμιστική οργάνωση.

russia hacker computer

Η κίνηση αυτή είναι επακόλουθο της απόφασης του Meta, την περασμένη εβδομάδα, να χαλαρώσει τους κανόνες σχετικά με τις προτροπές για διάπραξη βίας που δημοσιεύονται στις πλατφόρμες του Facebook και Instagram, αλλά μόνο εντός της Ουκρανίας.

Αν και υποτίθεται ότι η έρευνα συνεχίζεται, η ρωσική ρυθμιστική αρχή τεχνολογίας Roskomnadzor έδωσε εντολή να αποκλειστεί και το Instagram από τη Ρωσία, επικαλούμενο και πάλι την πολιτική της Meta για δημοσιεύσεις που προωθούν τη βία.

Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου τον αποκλεισμό της πλατφόρμας Instagram από τις 14 Μαρτίου και ώρα 00:00, με την ενδιάμεση περίοδο να προσφέρεται ώστε οι Ρώσοι χρήστες να μπορούν να κατεβάσουν τα δεδομένα τους και να τα μετακινήσουν σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι και το Instagram είναι μπλοκαρισμένο από σήμερα στην Ρωσία.

Οι Ρώσοι δυσκολεύονται πλέον να χρησιμοποιήσουν άλλες υπηρεσίες εκτός από αυτές που φιλοξενούνται στη Ρωσία, αν και αυτές υπόκεινται όλο και περισσότερο σε διάχυτη επιτήρηση, καθώς το καθεστώς Πούτιν κινείται προς μηδενική ανοχή στη διαφωνία σχετικά με τις πολιτικές του, και ιδιαίτερα για την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία.

Η χρήση των Facebook και Instagram εκτός της δυνατότητας για κουβέντα και κουτσομπολιό προσέφερε σε ορισμένους Ρώσους χρήστες χιλιάδες ευρώ από διαφημίσεις, προωθήσεις προϊόντων κλπ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.
russia,ukraine,instagram,meta,facebook

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).