Η Ρωσία χαρακτηρίζει το Meta «εξτρεμιστική» οργάνωση, μπλοκάρει και το Instagram

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, το κορυφαίο όργανο έρευνας για την εγκληματικότητα και την καταπολέμηση της διαφθοράς, έχει ξεκινήσει έρευνα για το εάν η εταιρεία Meta είναι εξτρεμιστική οργάνωση.

russia hacker computer

Η κίνηση αυτή είναι επακόλουθο της απόφασης του Meta, την περασμένη εβδομάδα, να χαλαρώσει τους κανόνες σχετικά με τις προτροπές για διάπραξη βίας που δημοσιεύονται στις πλατφόρμες του Facebook και Instagram, αλλά μόνο εντός της Ουκρανίας.

Αν και υποτίθεται ότι η έρευνα συνεχίζεται, η ρωσική ρυθμιστική αρχή τεχνολογίας Roskomnadzor έδωσε εντολή να αποκλειστεί και το Instagram από τη Ρωσία, επικαλούμενο και πάλι την πολιτική της Meta για δημοσιεύσεις που προωθούν τη βία.

Η ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε στις 11 Μαρτίου τον αποκλεισμό της πλατφόρμας Instagram από τις 14 Μαρτίου και ώρα 00:00, με την ενδιάμεση περίοδο να προσφέρεται ώστε οι Ρώσοι χρήστες να μπορούν να κατεβάσουν τα δεδομένα τους και να τα μετακινήσουν σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι και το Instagram είναι μπλοκαρισμένο από σήμερα στην Ρωσία.

  Εργαλείο της Google για αφαίρεση Crapware από το Chrome

Οι Ρώσοι δυσκολεύονται πλέον να χρησιμοποιήσουν άλλες υπηρεσίες εκτός από αυτές που φιλοξενούνται στη Ρωσία, αν και αυτές υπόκεινται όλο και περισσότερο σε διάχυτη επιτήρηση, καθώς το καθεστώς Πούτιν κινείται προς μηδενική ανοχή στη διαφωνία σχετικά με τις πολιτικές του, και ιδιαίτερα για την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία.

Η χρήση των Facebook και Instagram εκτός της δυνατότητας για κουβέντα και κουτσομπολιό προσέφερε σε ορισμένους Ρώσους χρήστες χιλιάδες ευρώ από διαφημίσεις, προωθήσεις προϊόντων κλπ.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

russia,ukraine,instagram,meta,facebook

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  11  =  12