Ρωσία: απαγορεύεται Pornhub και YouPorn – βρείτε αληθινούς συντρόφους

Η κυβερνητική ελεγκτική υπηρεσία για το στη Ρωσία, Roskomnadzor, διέταξε τους Ρώσους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να απαγορέψουν την πρόσβαση στις ιστοσελίδες ενηλίκων και το YouPorn.

Η απόφαση για την απαγόρευση των δύο ιστοσελίδων ήρθε μετά από μια μακρά νομική διαμάχη που ξεκίνησε το Μάη του , όταν ένας δικαστής διέταξε την προσθήκη των δύο υπηρεσιών σε μια μαύρη λίστα για παραβιάσεις “παραγωγή και διάδοση πληροφοριών πορνογραφικού υλικού.”pornhub

Ενώ η πορνογραφία δεν είναι παράνομη στη Ρωσία, η μαγνητοσκόπηση ή η διανομή του περιεχομένου ενηλίκων είναι, σύμφωνα με το άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η Ρωσία προσπάθησε να απαγορεύσει το Pornhub και το Σεπτέμβριο του , μετά από μια δικαστική απόφαση, η οποία αργότερα αναιρέθηκε. Ένα εφετείο αναμένεται να εξετάσει επίσης και την τελευταία απαγόρευση που αναφέραμε παραπάνω αργότερα αυτό το έτος.

Η απόφαση για την απαγόρευση Pornhub, αυτή τη φορά, ήρθε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Buturlinovsky στην περιοχή Voronezh.

  HTTPS Everywhere 5 κρυπτογραφήστε τις συνδέσεις σας

Ακριβώς όπως και πέρυσι, οι χρήστες του Twitter κατέκριναν την απόφαση της κυβέρνησης.

Έτσι μετά από έντονες αντιδράσεις των χρηστών, ο επίσημος λογαριασμός της υπηρεσίας Roskomnadzor απάντησε σε ένα χρήστη αναφέροντας: “βρείτε κάποιον στην πραγματική σας ζωή”, αντί να παρακολουθείτε ταινίες ενηλίκων.

Η υπηρεσία Roskomnadzor διαθέτει μια αρκετά μεγάλη μαύρη λίστα με ιστοσελίδες του Διαδικτύου. Στο παρελθόν, η κυβέρνηση της Ρωσίας είχε απαγορεύσει τη Wayback Machine, τη , και σελίδες του Reddit για τη διάδοση περιεχομένου σχετικό με παιδική πορνογραφία, τρομοκρατία και την κάνναβη.

Επειδή αυτά τα sites έτρεχαν μέσω , οι ISP δεν μπορούσαν να απαγορεύσουν την πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη σελίδα, και έτσι απαγόρευσαν την πρόσβαση στο σύνολο των ιστοσελίδων. Οι ιστοσελίδες αυτές αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν -side φίλτρα για τους Ρώσους χρήστες, και έτσι οι απαγορεύσεις σταμάτησαν λίγο αργότερα.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +  1  =