Έφοδος των αρχών στα γραφεία της Samsung Electronics για διαφθορά


Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας εισέβαλαν το γραφείο της Samsung Electronics στη Seoul, στο πλαίσιο της έρευνας για το πολιτικό σκάνδαλο με τον Πρόεδρο Park Guen-hye.

Τα γραφεία Samsung Future Strategy Office, είναι το προπύργιο ελέγχου όλου του Samsung Group, και βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Samsung Electronics στο Gangnam της Seoul.Samsung Electronics

Η Samsung φέρεται να έχει δώσει χρήματα στην κόρη του Choi Soon-sil, ένα στενό φίλο του Προέδρου Park. Ο Choi έχει φυλακιστεί, καθώς χρησιμοποιώντας την επιρροή του συνήθιζε να επηρεάζει εθνικές υποθέσεις με δωροδοκίες από διάφορους ομίλους.

Η εταιρεία της Νότιας Κορέας φέρεται να έχει δώσει ₩ 3000000000 (περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια) στον Choi μέσω μιας εταιρείας που ονομάζεται Widec Sports και έχει σαν έδρα τη Γερμανία, με την ονομαστική δικαιολογία την υποστήριξη της ιππικής εκπαίδευσης της κόρης του Choi.

Όταν βέβαια αυτός ο ισχυρισμός ήρθε στην επιφάνεια νωρίτερα αυτό το μήνα, η Samsung αρνήθηκε ότι έχει δώσει χρήματα στην Widec Sports.

Έτσι σήμερα οι εισαγγελείς εισέβαλαν επίσης και στο κέντρο Ιππασίας της Κορέας και συγκεκριμένα στο Korea Equestrian Federation αλλά και στο Korea Horse Affairs Association.

Να αναφέρουμε ότι ο πρόεδρος της Samsung Electronics Sang-jin είναι πρόεδρος και του Korea Equestrian Federation, και έτσι το γραφείο του ήταν επίσης στόχος αυτής της επιδρομής.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται έφοδος από τις αρχές στα κεντρικά γραφεία της Samsung από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο διαφθοράς πριν από οκτώ χρόνια.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Η εταιρεία όμως είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τη δημιουργία μαύρων ταμείων για την καταβολή δωροδοκίών σε ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news