Πώς να απενεργοποιήσετε τη συλλογή δεδομένων στα Windows 10

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση τα 10 συλλέγουν προσωπικά δεδομένα του τελικού χρήστη. Να πούμε ότι ήταν αναμενόμενο αλλά όχι σε τόσο βαθμό. Το νέο λειτουργικό σύστημα της έρχεται με το χαρακτηριστικό τηλεμετρίας ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό συλλέγει όλες τις δραστηριότητες του χρήστη και τις στέλνει στη Microsoft.windows 10 spy

Η Microsoft δεν διαθέτει κάποια επιλογή απενεργοποίησης της τηλεμετρίας από την εφαρμογή Ρυθμίσεις στις Home και Pro εκδόσεις των Windows 10.

Αντίθετα η επιλογή υπάρχει στην έκδοση Enterprise.

Παρακάτω θα περιγράψουμε πως μπορείτε να απενεργοποιήσετε την τηλεμετρία και τη συλλογή δεδομένων στα Windows 10 Home και Pro. Επειδή δεν μας αρέσουν οι κατάσκοποι…

Όπως μπορείτε να δείτε από τις ρυθμίσεις των Windows 10, η Microsoft θα συλλέγει τις πληροφορίες χρήσης. Όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες στο Settings / Privacy / Feedback and Diagnostics.

Από τις επιλογές του Feedback and Diagnostics στα Windows 10 μπορείτε να ορίσετε τις επιλογές “Diagnostic and usage data” σε μία από τις παρακάτω επιλογές, όπως περιγράφεται από τη Microsoft:sec

Βασική

Οι Βασικές πληροφορίες είναι δεδομένα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των Windows. Αυτή η επιλογή περιέχει τη βασική αναφορά σφάλματος στη Microsoft. Εάν απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ενημερώσεις για τα Windows (μέσω του Windows Update), αλλά ορισμένες εφαρμογές και λειτουργίες ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά ή και καθόλου.

Ενισχυμένη

Οι Ενισχυμένες πληροφορίες και δεδομένα περιλαμβάνουν όλα τα βασικά δεδομένα καθώς και δεδομένα σχετικά με το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Windows, όπως το πόσο συχνά ή πόσο καιρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες ή εφαρμογές και ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε συχνότερα. Αυτή η επιλογή μας επιτρέπει επίσης να παραλάβουμε ενισχυμένες διαγνωστικές πληροφορίες, όπως την κατάσταση της μνήμης της συσκευής σας σε περίπτωση κατάρρευσης του συστήματος ή της εφαρμογής, καθώς και η αξιοπιστία των συσκευών, το λειτουργικό σύστημα, και τις εφαρμογές.Με αυτήν την επιλογή, θα είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε ενισχυμένη και εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης των Windows.

  ScreenStyler : Ένα εργαλείο προσαρμογής των Windows

Full

Τα Πλήρη στοιχεία περιλαμβάνουν όλα τα βασικά και τα ενισχυμένα δεδομένα, και με προηγμένες διαγνωστικές δυνατότητες συλλέγουν επιπρόσθετα στοιχεία από τη συσκευή σας, όπως τα αρχεία συστήματος, στιγμιότυπα μνήμης, τμήματα ενός εγγράφου στο οποίο εργαζόσασταν όταν παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα. Αυτές οι πληροφορίες μας βοηθούν για την περαιτέρω αντιμετώπιση και διόρθωση των προβλημάτων. Εάν μια αναφορά σφάλματος περιέχει προσωπικά δεδομένα, δεν θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για τον εντοπισμό, την επαφή, ή τη στόχευση διαφημίσεων σε εσάς. Αυτή είναι η συνιστώμενη επιλογή για την καλύτερη για την εμπειρία χρήσης των Windows και την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η τελευταία ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στα Windows 10. Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε στο . Ήταν Απλό ε;

Τι γίνεται όμως με την τηλεμετρία και τη συλλογή δεδομένων στα Windows 10 Home 10 Pro;

Ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου. (Win+R πληκτρολογήστε regedit και enter)
Ακολουθήστε τη διαδρομή:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection

Αν δεν υπάρχει τέτοιο τέτοιο κλειδί μητρώου μπορείτε απλά να το δημιουργήσετε.

rege
Εκεί θα πρέπει να δημιουργήσετε μια νέα τιμή 32-bit DWORD που θα ονομάσετε AllowTelemetry. Ορίστε την τιμή του στο 0.

re

Τώρα, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε μερικές από τις υπηρεσίες των Windows. Από το , κάντε δεξί κλικ στο στοιχείο Explorer των Windows 10 και επιλέξτε Manage:

manage

Από το Services and θα εμφανιστούν τα Services στο αριστερό παράθυρο. Από τη λίστα υπηρεσιών, απενεργοποιήστε τις παρακάτω υπηρεσίες:

Diagnostics Tracking Service
 dmwappushsvc

Κάντε διπλό κλικ στην καθεμιά από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες και επιλέξτε “Disabled” στον τύπο εκκίνησης (Apply και OK)dis

Τα παραπάνω θα απενεργοποιήσουν την τηλεμετρία στα Windows 10. Θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση των Windows 10 για να ισχύσουν οι αλλαγές.

Καλό θα ήταν να ελέγξετε και τις υπόλοιπες επιλογές στην εφαρμογή Ρυθμίσεις / Απόρρητο ή Settings /  Privacy.

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι μπορείτε να το κάνετε από τα σχόλια.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).