Η Adobe ενημερώνει το Flash, μετά το block από Facebook και Firefox

Η Adobe μόλις κυκλοφόρησε patches για το Flash, προσπαθώντας να καθορίσει δύο κρίσιμα κενά ασφαλείας που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο μετά το hack της Hacking Team. Τα σφάλματα μπορούν να αξιοποιηθούν για να παραβιάσουν υπολογιστές και να τους μολύνουν με malware, για αυτό καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους υπολογιστές σας άμεσα.

Το ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας για το Αdobe Flash Player (APSB15-18) εξετάζει τις ευπάθειες zero-day (CVE-2.015 – 5122, CVE-2015-5123). Η νέα έκδοση 18.0.0.209 του Flash Player και των συναφών plugins του προγράμματος περιήγησης για Windows, Macintosh και Linux αντικαθιστούν όλες προηγούμενες εκδόσεις, και αποτελούν μια κρίσιμη ενημερωμένη έκδοση για τα επηρεαζόμενα συστήματα.adobe patch

Η Adobe υποχρεώθηκε να ενημερώσει το Flash την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των zero-day που κυκλοφόρησαν μετά τη διαρροή των εργαλείων της Hacking Team. Όπως ίσως γνωρίζετε ΄το Flash, αποτελεί συχνά στόχο απατεώνων και κατασκόπων. Έτσι είναι πάρα πολλοί αυτοί που διαφωνούν με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Η Αdobe ενημέρωσε 11 φορές το Flash από τις αρχές του 2015. Οι έξι από αυτές κυκλοφόρησαν με τον κανονικό κύκλο επιδιορθώσεων της Adobe και όλες οι υπόλοιπες κυκλοφόρησαν στα έκτακτα patches για ελαττώματα zero-day.

Όπως αναφέραμε χθες, το Facebook ζήτησε χρονοδιάγραμμα για να σταματήσει εντελώς το Flash από το κοινωνικό δίκτυο, ενώ ο Firefox με ένα ασυνήθιστο επιθετική βήμα τη Δευτέρα απέκλεισε εντελώς τα plugins Flash από προεπιλογή.

Οι δύο ενημερώσεις του Flash είναι ιδιαίτερα σημαντικές, επειδή επιδιορθώνουν τη στόχευση αυτών τρωτών σημείων που έχουν ήδη ανακύψει, όπως παραδέχεται ακόμα και η Αdobe.

Τέλος, η Αdobe θα κυκλοφορήσει επίσης ενημερώσεις για το Αdobe Acrobat και το Reader (APSB15-15) για να “αντιμετωπίσει κρίσιμες ευπάθειες που θα μπορούσαν δυνητικά να επιτρέψουν σε έναν εισβολέα να πάρει τον έλεγχο του προσβεβλημένου συστήματος”.

Δείτε και κατεβάστε τις ενημερωμένες εκδόσεις από το παρακάτω link

Αdobe Security Bulletin

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).