Η Adobe ενημερώνει το Flash, μετά το block από Facebook και Firefox

Η μόλις κυκλοφόρησε patches για το , προσπαθώντας να καθορίσει δύο κρίσιμα κενά ασφαλείας που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο μετά το hack της . Τα σφάλματα μπορούν να αξιοποιηθούν για να παραβιάσουν υπολογιστές και να τους μολύνουν με , για αυτό καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους υπολογιστές σας άμεσα.

Το ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας για το Αdobe Flash Player (APSB15-18) εξετάζει τις ευπάθειες (CVE-2.015 – 5122, CVE-2015-5123). Η νέα έκδοση 18.0.0.209 του Flash Player και των συναφών plugins του προγράμματος περιήγησης για , Macintosh και Linux αντικαθιστούν όλες προηγούμενες εκδόσεις, και αποτελούν μια κρίσιμη ενημερωμένη έκδοση για τα επηρεαζόμενα συστήματα.adobe patch

Η Adobe υποχρεώθηκε να ενημερώσει το Flash την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των zero-day που κυκλοφόρησαν μετά τη διαρροή των εργαλείων της Hacking Team. Όπως ίσως γνωρίζετε ΄το Flash, αποτελεί συχνά στόχο απατεώνων και κατασκόπων. Έτσι είναι πάρα πολλοί αυτοί που διαφωνούν με τη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Η Αdobe ενημέρωσε 11 φορές το Flash από τις αρχές του 2015. Οι έξι από αυτές κυκλοφόρησαν με τον κανονικό κύκλο επιδιορθώσεων της Adobe και όλες οι υπόλοιπες κυκλοφόρησαν στα έκτακτα patches για ελαττώματα zero-day.

  MaliBot Ιούνιος 2022, το πιο διαδεδομένο malware χτυπάει Mobile Banking

Όπως αναφέραμε χθες, το Facebook ζήτησε χρονοδιάγραμμα για να σταματήσει εντελώς το Flash από το κοινωνικό δίκτυο, ενώ ο Firefox με ένα ασυνήθιστο επιθετική βήμα τη Δευτέρα απέκλεισε εντελώς τα plugins Flash από προεπιλογή.

Οι δύο ενημερώσεις του Flash είναι ιδιαίτερα σημαντικές, επειδή επιδιορθώνουν τη στόχευση αυτών τρωτών σημείων που έχουν ήδη ανακύψει, όπως παραδέχεται ακόμα και η Αdobe.

Τέλος, η Αdobe θα κυκλοφορήσει επίσης ενημερώσεις για το Αdobe Acrobat και το Reader (APSB15-15) για να “αντιμετωπίσει κρίσιμες ευπάθειες που θα μπορούσαν δυνητικά να επιτρέψουν σε έναν εισβολέα να πάρει τον έλεγχο του προσβεβλημένου συστήματος”.

Δείτε και κατεβάστε τις ενημερωμένες εκδόσεις από το παρακάτω

Αdobe Security Bulletin

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


9  +  1  =