Το Sega Genesis Mini θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου με 40 παιχνίδια

Η Sega μόλις ανακοίνωσε ότι το Genesis Mini θα έρθει στα ράφια των καταστημάτων στις 19 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενο με 40 παιχνίδια. Από αυτά, έχουν ήδη επιβεβαιωθεί τα “Sonic 2”, “Gunstar Heroes” και “Castlevania Bloodlines”.

Sega

Πέρυσι, η Sega είχε πρωτοπαρουσιάσει τη δική της μικροσκοπική ρετρό κονσόλα, για να μπορέσει να συναγωνιστεί τις αντίπαλες εταιρείες Nintendo και τη Sony, αλλά δυστυχώς η εκδοσή της καθυστέρησε. Τώρα η εταιρεία στη φετινή Sega Fest, ανακοίνωσε ότι το Genesis Mini / Mega Drive Mini θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία στις 19 Σεπτεμβρίου.

Από ότι φαίνεται, αυτή η κονσόλα θα διαθέτει διαφορετικές, τοπικές εκδόσεις, συγκεκριμένων παιχνιδιών. Ανάμεσα στα 40 παιχνίδια που θα έχει, η εταιρεία επιβεβαίωσε (τουλάχιστον στην Ιαπωνία) κάποια κλασσικά παιχνίδια, όπως το Sonic the Hedgehog 2, Shining Force, Gunstar Heroes and Comix Zone, Space Harrier II, Puyo Puyo 2, Rent-a-Hero, Castlevania Bloodlines και το Powerball .

Όπως και στο PlayStation Mini, η νέα κονσόλα θα τροφοδοτείται με ένα microUSB και θα διαθέτει έξοδο HDMI ικανή μέχρι και 720p ανάλυση. Το χειριστήριο θα είναι με έξι κουμπιά και θα αποτελεί μία έκδοση του Genesis gamepad, που προτιμούν οι περισσότεροι παίκτες. Θα υποστηρίζει το σώσιμο σε οποιοδήποτε σημείο εντός ενός παιχνιδιού, γεγονός πού, όπως ανέφερε και η Sega, θα μπορούσε να διευκολύνει ορισμένα παιχνίδια που δεν καταφέρατε ποτέ να ολοκληρώσετε στη δεκαετία του ’90.

  Το πρώτο Ευρωπαϊκό ατύχημα με Tesla Model 3 έγινε στην Ελλάδα

Θα υπάρχει και ένα κουμπί reset, αλλά δεν θα λειτουργεί το ίδιο όπως και στο αρχικό σύστημα. Επίσης, όπως και στις άλλες ρετρό κονσόλες, δεν φαίνεται να υπάρχει υποστήριξη για λήψεις και προφανώς δεν υπάρχει υποδοχή κασέτας, όπως το Analogue SG.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε μόνο τις τιμές που θα ισχύσουν στην Ιαπωνία και η κονσόλα θα κοστίσει 6.980 γιέν (περίπου $60) με ένα χειριστήριο ή 8.980 γιέν (περίπου $80) με δύο χειριστήρια.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

  +  61  =  71

Previous Story

Windows 10 version 1809 επιτέλους κυκλοφόρησε για όλους

Next Story

Πώς να λάβετε ειδοποίηση όταν ολοκληρωθεί μια εργασία στα Windows 10