Νέα επιδημία: Θάνατοι από selfies

Επίσημη αιτία θανάτου: ! Την περασμένη εβδομάδα, σκοτώθηκε ένας Γερμανός τουρίστας όταν προσπάθησε να ποζάρει για ένα στο Machu Picchu του Peru. Ακριβώς μια ημέρα πέθανε ένας άλλος τουρίστας στην προσπάθεια του για ένα selfie στην κορυφή του καταρράκτη Gocta στην ίδια χώρα.selfies

Tα selfies δεν μπορεί να είναι μια επίσημη αιτία θανάτου σε μια τυπική έννοια, αλλά αυτά τα νέα επεισόδια μεγαλώνουν το νούμερο σε έναν αυξανόμενο αριθμό θανάτων που αποδίδονται σε επικίνδυνα selfie.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Priceonomics, η πιο κοινή αιτία θανάτων από selfie σχετίζεται με πεσίματα από ύψος, ενώ η αμέσως επόμενη είναι ο πνιγμός.

Ο μέσος όρος ηλικίας θανάτου από selfie των θυμάτων είναι τα 21 χρόνια, με το 75 τοις εκατό από τις αναφερθείσες περιπτώσεις να είναι άνδρες. Το Priceonomics αναφέρει ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να κάνουν xtreme διακοπές παρά τις γυναίκες που τραβούν περισσότερα selfie εν γένει.

Το ζήτημα επηρεάζει τον παγκόσμιο πληθυσμό: τον Ιανουάριο του , η ανέφερε ότι η Ινδία είδε το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από selfie, από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

  Δανία Γερμανία ετοιμάζουν τη μεγαλύτερη υποθαλάσσια σήραγγα στον κόσμο

Εν τω μεταξύ, ρωσική κυβέρνηση κυκλοφόρησε πέρυσι ένα δημόσιο οδηγό για ασφαλείς πρακτικές selfie.selfie

Είναι ήδη γνωστό από διάφορες μελέτες που κυκλοφορούν ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο επηρεάζει την ψυχική μας υγεία. Ας μην αφήσουμε τα selfies να είναι άλλο ένα από τα πολλά της τεχνολογίας που καθορίζουν την ζωή μας.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).