ΗΠΑ: ετοιμάζεται οπλοστάσιο τεχνητής νοημοσύνης (AI)

Να ληφθούν υπόψη οι τρομερές προειδοποιήσεις από τους ερευνητές της τεχνητής νοημοσύνης () που σχεδιάζουν μια κούρσα εξοπλισμών AI, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου την Τρίτη για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ που έχει το δικαίωμα για την χρήση Α.Ι. και μηχανικής μάθησης.usa ai

“Από το Υπουργείο Άμυνας αναζητούμε τρόπους στο πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε AI και μηχανήματα inearning, για να αυξήσουμε τις άμυνές μας”, δήλωσε ο επικεφαλής προσωπικού του Λευκού Οίκου Denis McDonough σε ένα online που αφορούσε την αυτοματοποίηση.

Στο chat συμμετείχε ο επιχειρηματίας και συγγραφέας Robin , καθώς και ο συγγραφέας και μελλοντολόγος Martin Ford.

Την ίδια στιγμή, ο McDonough ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει κατάλληλη ανθρώπινη αλληλεπίδραση σε κάθε είδους οπλοστασίου τεχνητής νοημοσύνης.”

“Οι ΗΠΑ έχουν σαν στόχο να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην καθιέρωση ενός κώδικα δεοντολογίας και σε μια σειρά από αντιλήψεις” συνέχισε.

Επιστρέφοντας σε ένα προηγούμενο τμήμα της online συζήτησης σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της αυτοματοποίησης, ο Chase υποστήριξε ότι “η εισοδηματική ανισότητα θα δημιουργήσει μια μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια από ό, τι αυτή η τεχνολογία. Είναι ήδη ένα τεράστιο θέμα, και αν η αυτοματοποίηση κάνει τα πράγματα χειρότερα, θα γίνει ακόμη οξύτερο. ”

Τόσο ο Chase όσο και ο Ford κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενέκριναν την ιδέα ενός καθολικού εισοδήματος για να αντισταθμιστούν οι απώλειες θέσεων εργασίας λόγω της αυτοματοποίησης και της υψηλότερης παραγωγικότητας.

Νωρίτερα κατά τη συνομιλία, ο Ford ανέφερε για τις δηλώσεις του McDonough ότι η μηχανική μάθηση και το AI μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να ανιχνεύσουν και να υπερασπιστούν online συστήματα κατά των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

“Σε τομείς όπως η ασφάλεια, νομίζω ότι θα είναι απαραίτητα”, δήλωσε ο Ford για την τεχνητή νοημοσύνη.

https://www.facebook.com/WhiteHouse/videos/10154497676089238/

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η συζήτηση δείχνει τις βλέψεις των ΗΠΑ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ήδη έξυπνα όπλα. Όμως άλλο τα έξυπνα όπλα και άλλο τα όπλα που μπορούν να μάθουν ας πούμε από τις συμπεριφορές του αντιπάλου…

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).