Μελέτη: Κανείς δεν θέλει να βλέπει τα selfie σας

Δύο ερευνητές στο Μόναχο ανακάλυψαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι, κατά ειρωνεία της τύχης, κανείς δεν θέλει πραγματικά να δει τα selfie σας.

Η Sarah Diefenback και η Lara Christoforakos από το Ludwig-Maximilians-University του Μονάχου δημοσίευσαν μια μελέτη τον Ιανουάριο στο Frontiers in Psychology, με τίτλο “The Selfie Paradox: Nobody Seems to Like Them Yet Everyone Has Reasons to Take Them.”selfie

Από τα 238 άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το 77 τοις εκατό ανέφερε ότι κάνει selfie τουλάχιστον μία φορά το μήνα, και το 49 τοις εκατό είπαν ότι τραβούν από ένα selfie τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το 2% των ερωτηθέντων ωστόσο, δήλωσε ότι θα ήθελε να δει λιγότερες selfie στα κοινωνικά δίκτυα.

Πολλοί συμφώνησαν επίσης για τις αρνητικές συνέπειες των selfies. Ανέφεραν ότι οι selfies θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοεκτίμηση και να δημιουργήσει μια επιφανειακή εικόνα κάποιου.

Μέχρι τώρα οι αριθμοί δείχνουν ασυμφωνία με τον τίτλο. Ας δούμε τι συνέβη πραγματικά. Στις ερωτήσεις της έρευνας υπήρχαν και πολύ προσωπικά ερωτήματα για το σκέφτονται για την συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Ένα παράδειγμα για την ασυμφωνία που αναφέρουμε παραπάνω υπήρχε στην ερώτηση: τι σκεφτόμαστε για το δικό μας selfie σε σχέση με αυτό που σκεφτόμαστε για τα selfies των άλλων:

Το 90 τοις εκατό των συμμετεχόντων σκέφτεται τα selfies των άλλων ως αυτοπροβολή, αλλά μόνο το 46 τοις εκατό δήλωσε το ίδιο για τα δικά τους selfies.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων χρησιμοποιούν selfies, αλλά δεν αρέσει σε κανένα να ψάχνει παραπάνω.

Οι ερευνήτριες πραγματοποίησαν την έρευνα online. Οι ερωτηθέντες προέρχονταν από την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία, και οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν πιθανά ευρωκεντρικές προκαταλήψεις στη μελέτη. Αναφέρουν ότι άλλοι πολιτισμοί αποδέχονται περισσότερο τα selfies και ότι απαιτείται περαιτέρω μελέτη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.113 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).