Shotcut 22.06 open-source + cross-platform επεξεργαστής βίντεο

Το Shotcut είναι ένας δωρεάν επεξεργαστής βίντεο, ανοιχτού κώδικα, για Windows, Linux και macOS. Η εφαρμογή έχει αξιόλογα χαρακτηριστικά και αξίζει ένα αφιέρωμα.

Shutcut

Συνήθως οι επεξεργαστές βίντεο είναι βαριά προγράμματα, με μεγάλη απαίτηση σε μνήμη και cpu, και κατά βάση κοστίζουν ακριβά. Το Shotcut είναι μία δωρεάν εναλλακτική λύση, που μαζί με το Openshot, διατίθενται εντελώς δωρεάν. Υποστηρίζει Windows, Linux, MacOS, 32-bit και 64-bit αρχιτεκτονική, installer και portable έκδοση.

Εγκαθιστώντας και τρέχοντας το Shotcut η πρώτη οθόνη ίσως να σας φανεί μπέρδεμα, καθώς είναι ουσιαστικά “άδεια” και θέλει κτίσιμο. Μόλις όμως κάνετε τα πρώτα βήματα, γρήγορα θα αντιληφθείτε ότι έχετε να κάνετε με ένα πρόγραμμα φιλικό προς το χρήστη. Καταρχήν υποστηρίζει Ελληνικά, δηλαδή έχει Ελληνικό μενού, γεγονός που θα βοηθήσει τους πιο άπειρους στην επεξεργασία βίντεο.

Shotcut,open-source,cross-platform,iguru,video editor,επεξεργαστής βίντεο,δωρεάν επεξεργαστής βίντεο

Με το ξεκίνημα επιλέξτε ή δημιουργήστε το φάκελο του έργου, το όνομα και τη λειτουργία βίντεο (ανάλυση) και κάντε κλικ στο κουμπί Εκκίνηση. Υπάρχουν μερικά πλαίσια στην αριστερή και δεξιά πλευρά της οθόνης, αυτά είναι τα φίλτρα, ο μετρητής κορυφών ήχου και τα πρόσφατα αρχεία. Μπορείτε να τα κλείσετε αν δεν τα χρειάζεστε, και μπορούν να ανακληθούν από τη γραμμή εργαλείων στην κορυφή. Κλείνοντας τα ίσως η οθόνη να σας φανεί πιο απλούστερη.

Στην συνέχεια, χρησιμοποιήστε το μενού “Αρχείο” για να προσθέσετε κάποια βίντεο για επεξεργασία. Το βίντεο θα φορτωθεί στο παράθυρο προεπισκόπησης. Αν έχετε προσθέσει περισσότερα από ένα αρχεία, θα δείτε στο παράθυρο Λίστα (Playlist) να εμφανίζεται κάθε βίντεο που έχετε προσθέσει, τη διάρκεια του και τη μικρογραφία του. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εργαλείων στο κάτω μέρος του παραθύρου για να προσθέσετε / αφαιρέσετε στοιχεία στη λίστα αναπαραγωγής ή να αλλάξετε την προβολή.

  FlightGear 2016.1 open-source: δωρεάν εξομοιωτής πτήσης

Το Shotcut υποστηρίζει μία μεγάλη σύγχρονη γκάμα από βίντεο και ηχητικά κομμάτια (4Κ). Υποστηρίζει επίσης και εικόνες αρκεί να είναι JPEG, PNG, GIF, BMP, SVG, TGA, TIFF, WebP. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε φωτογραφίες και βίντεο από την web κάμερα σας, καθώς επίσης να χρησιμοποιήσετε το μικρόφωνό σας ως πηγή ήχου.

Ο πίνακας “Φίλτρα” σας επιτρέπει να προσθέτετε εφέ στο βίντεο σας, όπως το Fade in/out, κείμενο, gain, φωτεινότητα, αντίθεση και πολλά άλλα. Τα ονόματα των εφέ όσο αναφορά το βίντεο, είναι στην Αγγλική γλώσσα, καθώς είναι αρκετά δύσκολο να αποδοθούν στην Ελληνική και να γίνουν αμέσως κατανοητά.

Shotcut,open-source,cross-platform,iguru,video editor,επεξεργαστής βίντεο,δωρεάν επεξεργαστής βίντεο

Η γραμμή εργαλείων έχει επιλογές για αναίρεση και επαναφορά, καθώς και την δυνατότητα να βλέπετε ή να κλείνετε τα επιμέρους παράθυρα στην οθόνη του προγράμματος. Οι επιλογές της διάταξης του Shotcut είναι ιδιαίτερα ωραίες και μπορείτε να αποθηκεύσετε την προσαρμοσμένη διάταξη με μόνο τα πλαίσια που θέλετε.

Το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο στη κεντρική οθόνη είναι στο παράθυρο προεπισκόπησης. Στην κάτω μεριά της προεπισκόπισης υπάρχουν τα κουμπιά αναπαραγωγής και άλλες ενδιαφέρον δυνατότητες, όπως μια προαιρετική προβολή πλέγματος, το ζουμ και το πλαίσιο αναζήτησης για να μεταβείτε στη συγκεκριμένη ώρα του βίντεο.

  Νέος Firefox 36.0.4 επιδιορθώνει τα zero-day του Pwn2Own

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα αναπαραγωγής – προεπισκόπησης για να επεξεργαστείτε βίντεο, κάτι που δεν βλέπετε σε πολλά παρόμοια προγράμματα.

Σήμερα κυκλοφόρησε η έκδοση Shotcut 22.06 με περισσότερες νέες δυνατότητες και πολλές διορθώσεις σφαλμάτων.

Το Shotcut 22.06 είναι εδώ με ένα μεγάλο νέο χαρακτηριστικό, δηλαδή την ενσωμάτωση του προγράμματος διανυσματικών σχεδίων και κινούμενων σχεδίων Glaxnimate 2D.

Το Glaxnimate είναι ομαδοποιημένο στο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο και σας επιτρέπει να εφαρμόζετε σύνθετες μάσκες στο βίντεό σας μέσω του νέου φίλτρου βίντεο Mask: Draw (Glaxnimate). Επιπλέον, υπάρχει επίσης μια προεπισκόπηση στο Shotcut timeline για το Glaxnimate.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο για ένα γρήγορο σεμινάριο σχετικά με το πώς λειτουργεί η εφαρμογή με το Glaxnimate, καθώς και αυτό το βίντεο εάν θέλετε να δείτε το Shotcut-Glaxnimate workflow σε δράση.

Current Version: 22.06.23

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Shotcut,open-source,cross-platform,iguru,video editor,επεξεργαστής βίντεο,δωρεάν επεξεργαστής βίντεο

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  72  =  74