Ο CEO του Mt Gox πίσω από το Silk Road;

Ο CEO του Mt Gox Mark Karpeles ερευνήθηκε από το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) που είχε την υποψία ότι βρίσκεται πίσω από την online ναρκοαγορά του Silk Road. Η αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του Ross στη Νέα Υόρκη.BITCOIN Silk Road

Ο ειδικός πράκτορας του DHS, Jared Der-Yeghiayan, δήλωσε την Πέμπτη ότι από το 2012, υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που τον οδήγησαν να πιστέψει ότι Karpeles και ο συνεργάτης του Barr ήταν πίσω από το Silk Road.

Η αποκάλυψη έρχεται από την ομάδα υπεράσπισης του Ulbricht, με επικεφαλής τον δικηγόρο του Joshua Dratel, ο οποίος θέλει να πείσει τους ενόρκους ότι, ο Ulbricht ίδρυσε το Silk Road, αλλά δεν ήταν ο Dread Pirate Roberts (DPR) το online ψευδώνυμο που χρησιμοποιόταν από τον διαχειριστή της ιστοσελίδας.

Η Sarah Jeong του Forbes, η οποίος μαζί με άλλους δημοσιογράφους παρακολουθεί την υπόθεση από την αίθουσα του δικαστηρίου, έγραψε την Πέμπτη ότι “η θεωρία του πράκτορα του DHS ήταν ότι Karpeles διαχειριζόταν το Silk Road για να ανεβάσει την τιμή του Bitcoin”.

Τα στοιχεία πάντως δείχνουν ότι η θεωρία του πράκτορα του DHS γύρω στις αρχές έως τα μέσα του 2013, ήταν ότι το ανταλλακτήριο Bitcoin λειτουργούσε παράλληλα με το Silk Road, και ότι οι έρευνες διαπίστωσαν ότι μια θυγατρική της MT Gox και του Karpeles η Mutum Sigilum είχε καταχωρηθεί κάτω από το domain silkroadmarket.org.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ανταλλακτήριο Mt Gox έκλεισε χωρίς προειδοποίηση τον περασμένο Φεβρουάριο, κηρύσσοντας πτώχευση αργότερα τον ίδιο μήνα.

Εκείνη την εποχή, χάθηκαν 500.000.000 δολάρια σε Bitcoin. Η δίκη του Ross Ulbricht θα συνεχιστεί την Τρίτη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).