Γιατί τα smartphones χρειάζονται ενεργοποιημένο το FM chip;

Σχεδόν όλα τα smartphones που πωλούνται σήμερα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του iPhone, έχουν ένα FM chip μέσα στα LTE modems τους. Ωστόσο, οι πάροχοι συνδέσεων και οι κατασκευαστές τηλεφώνων κρατούν το chip απενεργοποιημένο, πιθανώς για οικονομικούς λόγους.

Ο Ajit Pai, ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος της FCC των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, θα ήθελε να δει περισσότερα να έχουν αυτούς τους FM δέκτες ενεργοποιημένους. FM chip

“Θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε τα chips για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μόνο”, δήλωσε (PDF) στο North American Association's Future of Radio and Audio Symposium αυτή την εβδομάδα.

Παρά το γεγονός ότι θα ήθελε οι πάροχοι συνδέσεων και οι κατασκευαστές συσκευών να ενεργοποιήσουν τους FM δέκτες, είπε ότι δεν θα αναγκάσει κανένα να τους ενεργοποιήσει και ότι θα αφήσει την αγορά να το αποφασίσει.

Ο Pai υπογράμμισε ότι μόνο το 44% των smartphones να έχουν το FM chip ενεργοποιημένο στις ΗΠΑ και ένα πολύ μικρότερο ποσοστό στον Καναδά, σε σύγκριση με ένα 80% του Μεξικό.

Αν η Apple ενεργοποιήσει το FM chip στο iPhone, θα ήταν πιθανό να ενισχύσει τις ενεργοποιήσεις του FM δραματικά στο σύνολό τους. Όπως αναφέρει το MacRumors, η μελέτη του Pai διαπίστωσε ότι το 94 τοις εκατό των τηλεφώνων που δεν έχουν ενεργοποιήσει τα FΜ chips είναι τα .

Ο Pai επεσήμανε πολλά οφέλη από την ενεργοποίηση. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το FΜ chip η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα μεγάλωνε και τα θα ήταν λιγότερα. Το chip θα επέτρεπε επίσης τη λήψη ειδοποιήσεων έκτακτης , όταν το ασύρματο δίκτυο είναι υπερφορτωμένο.

Ορισμένοι πάροχοι, όπως η AT&T και η Sprint, αποφάσισαν πρόσφατα να ενεργοποιήσουν το FM chip σε συσκευές , και η κίνηση αυτή φαίνεται να είχε αντίκτυπο. Ο Pai ανέφερε ότι το μερίδιο των ενεργοποιημένων FM chip είχε αυξηθεί κατά 25 τοις εκατό σε σύγκριση με τα chips που ήταν ενεργοποιημένα πριν από δύο χρόνια.

“Καθώς όλο και περισσότεροι Αμερικανοί θα έχουν ενεργοποιημένα FM chips στα smartphones τους, η ζήτηση των καταναλωτών θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).