Εφαρμογή καταγράφει και μαντεύει τι πληκτρολογείτε στο SmartWatch


Ερευνητές δημιούργησαν μια εφαρμογή για SmartWatch που μπορεί να ανιχνεύσει τι έχετε πληκτρολογήσει από τις κινήσεις του αριστερού σας χεριού.

Ναι κάτι σαν keylogger δηλαδή. Η εφαρμογή ακολουθεί τις μικρο-μετακινήσεις του SmartWatch σας και είναι σε θέση να ανιχνεύσει τα πλήκτρα που πατάτε με το αριστερό χέρι σας και έτσι μαντεύει τις λέξεις που πληκτρολογείτε στο πληκτρολόγιο.samsung gear live-s SmartWatch

Ο κ. Romit Roy Choudhury, Αναπληρωτής Καθηγητής στο ECE του Illinois, μαζί με μια ομάδα φοιτητών, που εργάστηκαν για το project που ονόμασαν Motion Leaks ή MoLe από τα αρχικά (σημαίνει Διαρροές Κίνησης), θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους αυτή την εβδομάδα στο συνέδριο MobiCon 2015 που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Η έρευνα τους χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (National Science Foundation).

Η εφαρμογή που ανέπτυξαν θα εγκατασταθεί στο SmartWatch της Samsung Gear Live.

Χρησιμοποιώντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης, και πιο συγκεκριμένα το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο του SmartWatch, οι ερευνητές ήταν σε θέση να δημιουργήσουν ένα 3D χάρτη με τις κινήσεις του χεριού του χρήστη κατά την πληκτρολόγηση σε ένα πληκτρολόγιο.

Οι ερευνητές δημιούργησαν στη συνέχεια δύο αλγόριθμους, ένα για τον εντοπισμό των πλήκτρων που πιέζονται, και ένα για να μαντεύουν ποια λέξη πληκτρολογήθηκε.

Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι η εφαρμογή τους έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, δεδομένου ότι υπάρχουν ορισμένες ελλείψεις. Επί του παρόντος, το Mole δεν μπορεί να εντοπίσει ειδικούς χαρακτήρες (αριθμούς, σημεία στίξης και σύμβολα), το πλήκτρο του διαστήματος δημιουργεί ακόμη κάποια προβλήματα.

Η εφαρμογή που αναπτύχθηκε για το project Mole λειτουργεί μόνο σε συσκευές Samsung Gear, αλλά οι ερευνητές αναφέρουν ότι, θεωρητικά, μια παρόμοια εφαρμογή θα μπορούσε να αναπτυχθεί και για όλα τα μοντέλα SmartWatch.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news