Snowden πούλησε το πρώτο του NFT για 5,5 εκατομμύρια

Ο γνωστός μας Edward πούλησε το πρώτο του NFT σε μια δημοπρασία για 2.224 Ethereum (~ 5,5 εκατομμύρια $).

Το NFT είναι ένα έργο τέχνης με το πρόσωπο του Snowden από τις σελίδες της απόφασης του Εφετείου των ΗΠΑ που έκρινε το πρόγραμμα επιτήρησης της NSA παράνομο.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, τα Non-Fungible Tokens ή NFT επιτρέπουν στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά αντικείμενα που έχουν επαληθευτεί χρησιμοποιώντας blockchain.

Επί του παρόντος, τα NFT υποστηρίζουν Ethereum ERC-721 και ERC-1155 Standard. Σε αντίθεση με τα κανονικά έργα, τα NFT είναι μοναδικά και δεν είναι εναλλάξιμα.

Τα NFT αυξήθηκαν πρόσφατα με την έκρηξη της κρυπτογράφησης και οι καλλιτέχνες φαίνεται να τα υιοθετούν όλο και πιο πολύ σαν ένα τρόπο πώλησης της δουλειάς τους στο διαδίκτυο. Πρόσφατα, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter Jack Dorsey πούλησε το πρώτο του tweet σαν NFT για 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως και ο Dorsey, ο Snowden δεν θα κερδίσει χρήματα και θα τα δωρίσει στο Ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου (Freedom of the Press Foundation) όπου ο είναι Πρόεδρος μαζί με τον ηθοποιό John Cusack, τον Daniel Ellsberg, και τον Glenn Greenwald.

Σχολιάζοντας την πώληση, ο Trevor Timm, Εκτελεστικός Διευθυντής του Freedom of the Press Foundation ανέφερε:

  Η Google κλείνει την εφαρμογή Street View

Είμαστε ευγνώμονες για τον συνεχιζόμενο αντίκτυπο της καταγγελίας του Snowden και ίσως δεν υπάρχει καλύτερη υπενθύμιση αυτού του αντίκτυπου από την πρώτη απόφαση για τα προγράμματα που εξέθεσε. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που χρησιμοποιούμε τα έσοδα αυτής της δημοπρασίας για να προωθήσουμε το έργο μας στην ανάπτυξη και βελτίωση τεχνολογίας που μπορεί να προστατεύσει τους δημοσιογράφους και τις πηγές τους, όπως το SecureDrop, το σύστημα υποβολής καταγγελίας ανοιχτού κώδικα.

Ο Edward Snowden κυκλοφόρησε την παρακάτω δήλωση μέσω του Ιδρύματος Ελευθερίας του Τύπου:

Οι αναδυόμενες εφαρμογές κρυπτογραφίας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των δικαιωμάτων μας. Αυτή η δημοπρασία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη πολύτιμων και προστατευόμενων τύπων κρυπτογράφησης, για τη διασφάλιση της ελευθερίας του Τύπου και για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Ο Snowden ζει σήμερα στη Μόσχα και πρόσφατα του χορηγήθηκε η μόνιμη κατοικία στη Ρωσία. Η Ρωσία έκανε επίσης ορισμένες τροποποιήσεις στους νόμους της που επέτρεψαν στον Snowden να υποβάλει αίτηση για διπλή Αμερικάνικη και Ρώσικη υπηκοότητα μαζί με τη σύζυγό του Lindsay Mills.

Πέρυσι, ένα δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε υπέρ του Snowden και έκρινε ότι το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης της NSA παραβίαζε το σύνταγμα των ΗΠΑ.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).