Snowden θα πεθάνει κόσμος με τα backdoors στην κρυπτογράφηση

Το απόρρητό μας στο διαδίκτυο αντιμετωπίζει συνεχώς απειλές. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ζητούν backdoors στην που θα τους επιτρέπουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες.

Υποστηρίζουν ότι η κρυπτογράφηση προστατεύει τους εγκληματίες. Όμως προστατεύει επίσης και τους ακτιβιστές, αντιφρονούντες, διωκόμενες ομάδες αλλά και απλούς πολίτες.edward snowden

Ο Edward Snowden είναι μεταξύ αυτών. Οι πρώτες του καταγγελίες στους δημοσιογράφους έγιναν με κρυπτογράφηση. Κατέληξαν σε τρομακτικές αποκαλύψεις όπως το ότι εκατομμύρια Αμερικάνοι βρίσκονταν υπό παράνομη μαζική παρακολούθηση.

“Αν αποδυναμώσετε την κρυπτογράφηση, θα πεθάνουν άνθρωποι”, ανέφερε ο . “Μόνο φέτος, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, είδαμε πόσο κρίσιμη είναι η κρυπτογράφηση για την ασφάλεια των απλών ανθρώπων”.

Ο εντάχθηκε στον Παγκόσμιο Συνασπισμό Κρυπτογράφησης (Global Encryption Coalition) για να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την προστασία της κρυπτογράφησης. Η ομάδα της κοινωνίας πολιτών και εταιρειών τεχνολογίας προειδοποιεί για το ότι η υπονόμευση της κρυπτογράφησης θα αφήσει τον κόσμο πιο ευάλωτο στο έγκλημα και την παρακολούθηση.

“Έχω δει από πρώτο χέρι πώς οι κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που έχουν για να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα αθώων ανθρώπων στο όνομα της εθνικής ασφάλειας”, δήλωσε ο Snowden.
“Η αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης θα ήταν ένα κολοσσιαίο λάθος που θα μπορούσε να θέσει χιλιάδες ζωές σε κίνδυνο”.

  ΕΕ: χαστούκι στο App Store της Apple και όχι μόνο

Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (end-to-end) θα καθιστούσε δυσκολότερη την εφαρμογή κατασκοπευτικών προγραμμάτων όπως αυτά που αποκάλυψε ο Snowden — κάτι που μπορεί να είναι ένας που τους λόγος για τον οποίο οι κυβερνήσεις θέλουν να την παρακάμψουν. Δεν θα ήταν η πρώτη φορά που οι νομοθέτες υπονομεύουν την ιδιωτικότητα του πολίτη στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Οι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι εγκληματικές οργανώσεις και παιδόφιλοι χρησιμοποιούν την κρυπτογράφηση. Όμως και οι διαδηλωτές την χρησιμοποιούν για να αποφύγουν την αστυνομική επιτήρηση, άτομα LBTQ+ σε χώρες όπου ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός ποινικοποιείται και πολλά άλλα παραδείγματα.

Οι δημοσιογράφοι βασίζονται πολλές φορές στην κρυπτογράφηση για την προστασία των πηγών τους.

“Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν ψηφιακές απειλές στην εργασία και την ασφάλειά τους”, ανέφερε η Lisa Dittmer, υπεύθυνη υπεράσπισης των Ελευθερία στο Διαδίκτυο, και Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

“Η κρυπτογράφηση παίζει κρίσιμο ρόλο στην προστασία των δημοσιογράφων και των πηγών τους, επιτρέποντάς τους να μοιράζονται πληροφορίες ακόμη και στα πιο επικίνδυνα περιβάλλοντα”.

  Autolycos malware κυκλοφορεί τώρα στο Google Play Store

Ωστόσο, καθώς αυξάνεται η ανάγκη για κρυπτογράφηση, τόσο αυξάνονται και οι προσπάθειες για την αποδυνάμωσή της. Κυβερνήσεις από την Ινδία μέχρι την Αυστραλία ζητούν από τις εταιρείες τεχνολογίας να δημιουργήσουν backdoors στα κρυπτογραφημένα end-to-end συστήματά τους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο νέος κανονισμός θα μπορούσε να καταστήσει τους παρόχους υπηρεσιών ποινικά υπεύθυνους για τις πράξεις των χρηστών τους, ειδικά αν οι αρχές δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα τους.

Οι προτάσεις τους, ωστόσο, θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους πιο ευάλωτους. Οποιοδήποτε backdoor στην κρυπτογράφηση μπορεί να γίνει στόχος εγκληματιών. Οι πληροφορίες στις οποίες οι κυβερνήσεις ζητάνε πρόσβαση θα μπορούσαν να απειλήσουν από την εθνική ασφάλεια όσο και την ιδιωτική ζωή του κάθε ατόμου.

“Η κρυπτογράφηση μας κάνει όλους πιο ασφαλείς”, είπε ο Snowden.
“Από τις οικογένειες που προστατεύουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους, μέχρι τις προσωπικές πληροφορίες υγειονομικής περίθαλψης, η κρυπτογράφηση διατηρεί ιδιωτικές τις προσωπικές μας πληροφορίες”.

Όλοι έχουμε ιδιωτικές συνομιλίες που δεν θέλουμε να είναι δημόσιες.

Edward Snowden,iguru,Snowden,κρυπτογράφηση

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


43  +    =  44