Οι SSD αναμένεται να γίνουν πολύ φτηνότεροι καθώς οι τιμές NAND πέφτουν κατακόρυφα

Έρευνα από την TrendForce αναφέρει ότι οι δίσκοι SSD αναμένεται στο τέλος του 2022 να γίνουν πολύ φτηνότεροι καθώς οι τιμές των NAND Flash πέφτουν έως και 35%.

ssd

Μια έκθεση της TrendForce ισχυρίζεται ότι η αγορά flash NAND δεν είχε τη συνήθη άνοδο ζήτησης κατά την περίοδο αιχμής των προϊόντων της. Αυτή η έλλειψη ζήτησης οδήγησε σε υπερβολικό απόθεμα των εργοστασίων που έχει φτάσει σε «οριακό σημείο», και έτσι οι κατασκευαστές κατεβάζουν υπερβολικά τις τιμές για να κάνουν μια συμφωνία με την αγορά.

Η TrendForce έχει διαπιστώσει μία πτώση 30-35% για το τρίτο τρίμηνο του 2022. Αυτά είναι καλά νέα για όσους θέλουν να προσθέσουν λίγο νέο αποθηκευτικό χώρο στους υπολογιστές τους, καθώς οι καταναλωτικοί SSD δίσκοι αναμένεται να γίνουν φθηνότεροι, ως αποτέλεσμα του παραπάνω.

Όπως πολλοί άλλοι κλάδοι, η αγορά flash NAND είχε ένα “hangover” μετά το lockdown λόγω της πανδημίας. Οι κατασκευαστές δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στην τεράστια ζήτηση των καταναλωτών για ηλεκτρονικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, έτσι ξεκίνησε μια επιθετική περίοδο επέκτασης των εργοταξίων, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή τεχνολογιών.

Ωστόσο, η ζήτηση για φορητούς υπολογιστές, smartphone, υπολογιστές και άλλα προϊόντα έπεσε κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό, καθώς οι καταναλωτές έγιναν επιφυλακτικοί καθώς όπως φαίνεται  δεν αγοράζουν μη βασικά προϊόντα, λόγω της κλονισμένης οικονομίας, των υψηλών τιμών ενέργειας και του αυξανόμενου πληθωρισμού. Όλα αυτά οδήγησαν σε υπερβολικό πλεόνασμα αποθεμάτων.

Nand,flassh,ssd,disk,δίσκος

Η TrendForce υποθέτει ότι για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, οι κατασκευαστές ετοιμάζονται να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς τους με κάθε κόστος, κάνοντας υπερπροσφορές. Πιστεύει ότι ως αποτέλεσμα, η τιμολόγηση των flash NAND για το 4ο τρίμηνο του 2022 θα μπορούσε να μειωθεί κατά 20%.

Το πότε ακριβώς θα διορθωθεί η αγορά, είναι εικασία του καθενός. Η TrendForce πιστεύει ότι η αγοραστική στάση των καταναλωτών θα παραμείνει συντηρητική για το 2023, γεγονός που θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάκαμψη του κλάδου.

Η ουσία είναι ότι αν ψάχνετε για ένα νέο SATA ή NVMe SSD, είναι πιθανώς καλή ιδέα να περιμένετε λίγο, τουλάχιστον μέχρι το τέταρτο τρίμηνο, εάν είναι δυνατόν, όταν οι τιμές θα φτάσουν στο χαμηλότερο σημείο τους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
Nand,flassh,ssd,disk,δίσκος

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).