Η Starlink επεκτείνεται και στα σκάφη αναψυχής

Αν είστε “σκαφάτος” και θέλετε να είστε συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, η έφερε την υπηρεσία που θα σας κοστίσει μόνο 5.000 $ το μήνα.

starlink maritime

Η Starlink μόλις κυκλοφόρησε ένα νέο δορυφορικό πιάτο για σκάφη και γιοτ, αμέσως μετά την  αντίστοιχη κυκλοφορία κεραίας για τροχόσπιτα. Η υπηρεσία σύνδεσης στο διαδίκτυο σε κινούμενα οχήματα μπόρεσε να υλοποιηθεί στην Αμερική, αφού η αντίστοιχη εκεί κρατική αρχή FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών) έδωσε την άδεια της για την τοποθέτηση κεραιών σε μεταφορικά μέσα.

Η νέα υπηρεσία της Starlink, Maritime, μπορεί να σας καλύψει με ταχύτητες λήψης έως και 350 Mbps, ενώ βρίσκεστε μεσοπέλαγα. Το κόστος ανέρχεται μόνο στο ευτελές ποσό των 5.000 δολαρίων τον μήνα, κάτι που δεν είναι καθόλου κακό για σκάφη, αφού αν έχετε σκάφος έχετε και τον τρόπο σας με τα χρήματα και που έτσι και αλλιώς δεν είχατε ποτέ μεσοπέλαγα σύνδεση στο διαδίκτυο εξαρχής.

Αν όμως δαγκωθήκατε με τα 5.000 δολάρια, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία αναφέρει ότι όπως και στα τροχόσπιτα, οι πελάτες μπορούν να την σταματήσουν την υπηρεσία όταν δεν την χρησιμοποιούν. Η χρέωση είναι πάντα μηνιαία και θα πρέπει να πληρώσετε ολόκληρο τον μήνα αλλά μπορείτε απλά να σταματήσετε την υπηρεσία χωρίς δέσμευση χρόνου.

Η υπηρεσία RV για οχήματα και η Maritime για σκάφη δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα, αλλά αν έχετε το σκάφος σας με σημαία USA, θα βρείτε την λύση.

Όσο αναφορά την κεραία και το υπόλοιπο υλικό θα σας κοστίσει μόνο 10.000 δολάρια, τα οποία πρέπει να προπληρώσετε. Αντίστοιχα στην Αμερική, η κεραία της Starlink για σπίτια κοστίζει μόνο 599 δολάρια, και η υπηρεσία 110 δολάρια το μήνα.

Ο επικεφαλής της SpaceX, Έλον Μασκ, εξήγησε στο Twitter ότι οι κεραίες του Starlink Maritime διαφέρουν από τις αντίστοιχες των σπιτιών. Όπως είπε: Είναι “διπλοί τερματικοί σταθμοί υψηλής απόδοσης” και έχουν τη δύναμη να διατηρούν τη σύνδεση σε ασταθείς θάλασσες και έντονες καταιγίδες. Όλα τα υλικά σχεδιάστηκαν για να μπορούν να αντέχουν σε «ανελέητο ψεκασμό αλατιού και τους ακραίους ανέμους και καταιγίδες.

Μάλιστα ο Μασκ ανέφερε ότι η SpaceX πληρώνει 150.000 δολάρια το μήνα για «μια πολύ χειρότερη σύνδεση» στα πλοία της.

Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι η σελίδα Starlink Maritime αναφέρει ότι η υπηρεσία σας επιτρέπει να συνδέεστε από τις πιο απομακρυσμένες θάλασσες σε όλο τον κόσμο, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή κάλυψης εξακολουθεί να είναι περιορισμένη.

Προς το παρόν, θα λειτουργεί μόνο στα παράκτια ύδατα των ΗΠΑ (χωρίς την Αλάσκα), της Ευρώπης (εκτός από το μεγαλύτερο μέρος της Νορβηγίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας), της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, της Χιλής, στο μεγαλύτερο μέρος του νότιου τμήματος της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Και αν ο χάρτης κάλυψης που έχει το site της εταιρείας τα λέει καλά, τότε όλη η Μεσόγειος θάλασσα είναι εντός. Η Starlink αναμένεται να αναπτύξει συνδεσιμότητα σε περισσότερες τοποθεσίες το τέταρτο τρίμηνο του 2022 και το επόμενο έτος.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Starlink,maritime

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).