Οκτώ άτομα τρέχουν 2 από τα μεγαλύτερα πειρατικά Streaming

Οκτώ άτομα κατηγορούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ότι τρέχουν δύο από τις “μεγαλύτερες μη εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες streaming”.

Η ομοσπονδιακή επιτροπή που εξέδωσε το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι οι δύο streaming υπηρεσίες, Jetflicks και iStreamItAll (ISIA), έχουν προκαλέσει ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.

streaming

Και οι δύο υπηρεσίες χρησιμοποιούνταν από δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές που μπορούσαν να έχουν πρόσβαση από πολλά συστήματα, όπως smartphones, tablet, έξυπνες τηλεοράσεις, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών, ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής πολυμέσων, αποκωδικοποιητές και προγράμματα περιήγησης ιστού.

Το Jetflicks φέρεται ότι “ψώνιζε” τηλεοπτικά προγράμματα από πειρατικές ιστοσελίδες – όπως το The Pirate Bay, το RARBG και το Torrentz – χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα scripts και στη συνέχεια διέθετε το πειρατικό περιεχόμενο στους συνδρομητές αμέσως μετά την κυκλοφορία των εκπομπών.

Η ISIA χρησιμοποιούσε πολλά από τα ίδια αυτοματοποιημένα scripts που χρησιμοποιούσε και η Jetflicks για να εντοπίσει, να κατεβάσει, να επεξεργαστεί και να αποθηκεύσει παράνομο περιεχόμενο. Η ISIA παρείχε όμως παρείχε και ταινίες εκτός από τηλεοπτικά προγράμματα.

Οι δύο υπηρεσίες φέρεται ότι πρόβαλλαν δεκάδες χιλιάδες τηλεοπτικά επεισόδια και ταινίες χωρίς άδεια, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης , σε δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

  Θυμάστε το νομοσχέδιο SOPA; Κακά νέα, έρχεται μεταμφιεσμένο

“Σε ένα σημείο, η Jetflicks ισχυρίστηκε ότι διαθέτει πάνω από 183.200 διαφορετικά τηλεοπτικά επεισόδια”, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι δύο υπηρεσίες φέρεται ότι προσέφεραν περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες από τις νόμιμες υπηρεσίες streaming Netflix, Hulu, Vudu και Amazon Prime Video.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την υπηρεσία Jetflicks έτρεχαν οι Kristopher Lee Dallmann. Darryl Julius Polo, επίσης γνωστός και ως djppimp. Douglas Courson, Felipe Garcia, Jared Edward Jaurequi, επίσης γνωστός και ως Jared Edwards, Peter H. Huber, Yoany Vaillant, επίσης γνωστός και ως Yoany Vaillant Fajardo. και ο Luis Angel Villarino.

Η δεύτερη υπηρεσία ISIA, φέρεται ότι δημιουργήθηκε από τον Polo, ο οποίος εγκατέλειψε τη Jetflicks.

Οι Dallman και Polo κατηγορούνται επίσης για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Σε όλους έχουν ασκηθεί διώξεις για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων με αναπαραγωγή ή διανομή, και δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για δημόσια παράσταση

Εκτός των ΗΠΑ, χώρες όπως η Αυστραλία έχουν αυξήσει τις προσπάθειές τους για να περιορίσουν την παράνομη διανομή περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, υπήρξαν πάρα πολλές  διαμάχες στην Αυστραλία για το πειρατικό περιεχόμενο, με αποτέλεσμα την απαγόρευση των ιστοσελίδων που πουλάνε TV boxes και των ιστοτόπων που παρέχουν αρχεία υποτίτλων.

  Πως θα κάνετε downgrade μία εφαρμογή σε Android

Στην Ευρώπη, η ανάπτυξη μιας αμφιλεγόμενης οδηγίας για τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας δημιούργησε ένα πολύ αυστηρό καθεστώς που απαιτεί από οποιονδήποτε αντιγράφει έστω και ένα απόσπασμα κειμένου από άλλα άρθρα να έχει άδεια για να το πράξει.

Απαιτεί επίσης από τις εταιρείες να αναλάβουν την ευθύνη για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες τους. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστηρίζει ότι τα μέτρα έχουν σαν στόχο να βοηθήσουν μουσικούς, ερμηνευτές και συγγραφείς, εκδότες ειδήσεων, και γενικότερα όλους τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων.

___________________

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  83  =  92