Streaming και διαδικτυακές αγορές στην εποχή του κορωνοϊού

Ξαφνικά, ολόκληρη η ζωή μας εκτυλίσσεται online. Ποτέ άλλοτε ο συνδεδεμένος κόσμος και η ικανότητά μας να επικοινωνούμε, να κοινωνικοποιούμαστε, να δουλεύουμε και να πραγματοποιούμε συναλλαγές στο διαδίκτυο δεν ήταν τόσο κρίσιμα.

Παρόλο που η δυνατότητα να γίνει αυτό είναι απίστευτη, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα, ότι εκεί που πηγαίνουν οι άνθρωποι, ακολουθούν σχεδόν πάντα και οι κυβερνοεγκληματίες.

Streaming

Εάν υπάρχει η ευκαιρία να εκμεταλλευτούν μια κατάσταση και να ξεγελάσουν τους ανθρώπους ώστε να αποκαλύψουν προσωπικά δεδομένα ή να στείλουν χρήματα σε απατεώνες, είναι βέβαιο ότι θα το κάνουν.

Έχουμε ήδη δει παραδείγματα κακόβουλου λογισμικού που σχετίζονται με τον κορωνοϊό / COVID-19 και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ιό, κρύβοντας κακόβουλα αρχεία σε έγγραφα που ισχυρίζονται ότι σχετίζονται με την ασθένεια, αλλά οι ευκαιρίες για να διακυβευτεί η ασφάλεια στο διαδίκτυο δεν τελειώνουν εκεί.

Streaming

Το προσεχές Σαββατοκύριακο είναι πιθανό να συμβούν τα υψηλότερα επίπεδα streaming που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, καθώς εκατομμύρια που κανονικά θα ήταν έξω σε μπαρ και εστιατόρια, αναγκάζονται να μείνουν σπίτι.

Αυτό αναμφισβήτητα θα θέσει στις υπηρεσίες streaming τεράστια πίεση και μπορεί να προκαλέσει κάποια επιβράδυνση στην παροχή υπηρεσιών, η οποία με τη σειρά της θα οδηγήσει στην αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων στο διαδικτυακό περιεχόμενο.

Ωστόσο, η απομάκρυνση από τα προστατευμένα portals των αγαπημένων μας νόμιμων υπηρεσιών streaming για ταινίες, παιχνίδια και άλλο περιεχόμενο, θα αποτελέσει παιχνίδι στα χέρια των ψηφιακών εγκληματιών και θα αφήσει το κοινό ευάλωτο σε επιθέσεις.

Όσο δελεαστική κι αν είναι η εύρεση εναλλακτικών πηγών περιεχομένου, η Kaspersky συνιστά στους χρήστες να είναι υπομονετικοί και να χρησιμοποιούν αξιόπιστες πηγές streaming, καθώς και να ακολουθούν τις παρακάτω συμβουλές για ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο:

  • Χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστες πηγές, δηλαδή τις υπηρεσίες για τις οποίες έχετε συνδρομή, όχι τυχαίες πηγές, διενεργώντας διπλό έλεγχο της μορφής διεύθυνσης URL ή της ορθογραφίας της εταιρείας πριν από τη λήψη. Οι πλάστες ιστοσελίδες μπορεί να μοιάζουν με πραγματικές, αλλά θα υπάρξουν ανωμαλίες που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τη διαφορά.
  • Δίνετε προσοχή στην επέκταση του ληφθέντος αρχείου. Εάν κάνετε λήψη επεισοδίων τηλεοπτικών εκπομπών, το αρχείο δεν πρέπει να έχει κατάληξη .exe.
  • Προσέχετε τα torrent που χρησιμοποιείτε και αναζητήστε σχόλια σχετικά με τα αρχεία που μπορείτε να κατεβάσετε. Αν τα σχόλια δεν σχετίζονται με το περιεχόμενο, πιθανώς ψάχνετε για .
  • Προστατεύστε συσκευές που χρησιμοποιούνται για streaming και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε ενημερώσεις στο και τις εφαρμογές.
  • Μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους που υπόσχονται προβολή του περιεχομένου πριν την επίσημη πρεμιέρα του και εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα του περιεχομένου, επικοινωνήστε με τον πάροχο ψυχαγωγίας, δηλαδή εάν δεν είστε σίγουροι ότι κάτι που διαφημίζεται ότι έχει κυκλοφορήσει είναι στην πραγματικότητα διαθέσιμο στην περιοχή σας.
  • Χρησιμοποιήστε πιστωτική κάρτα, εάν είναι δυνατόν, για πληρωμές και προσπαθήστε να αποφύγετε την αποθήκευση λεπτομερειών της κάρτας στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας streaming. Χρησιμοποιήστε έναν μοναδικό, πολύπλοκο κωδικό για κάθε έναν από τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο.

Ηλεκτρονικές αγορές  

Το να μην μπορεί ή να μην θέλει κανείς να βγει από το σπίτι αυτή τη στιγμή είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει υψηλότερη ζήτηση για υπηρεσίες ηλεκτρονικών αγορών, καθώς οι άνθρωποι επιδιώκουν να αγοράσουν τρόφιμα, ψυχαγωγία και άλλα αντικείμενα στο διαδίκτυο.

Αυτό, σε συνδυασμό με τις αγορές που γίνονται ως απάντηση στην πλήξη που μπορεί να φέρνει η κοινωνική απομόνωση, αλλά και οι επιθυμητές προσφορές από λιανοπωλητές που προσπαθούν να παραμείνουν «ζωντανοί» καθώς η οικονομία πλήττεται, σημαίνει ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα «κάνουν πάρτυ».

Σε κάθε περίοδο αγοραστικής κορύφωσης παρατηρούμε αύξηση των επιθέσεων κακόβουλου λογισμικού και phishing που σχετίζονται με αγορές, όπως συμβαίνει και οποιαδήποτε στιγμή που κάτι είναι ιδιαίτερα επίκαιρο ή τα άτομα είναι ευάλωτα, διότι οι εγκληματίες στο διαδίκτυο προτιμούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να εντυπωσιάσουν τους ανθρώπους με προσφορές που «δεν μπορούν να χάσουν» και συχνά φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές. Και συνήθως δεν είναι.

Για τον λόγο αυτό, συμβουλεύουμε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή τη στιγμή και να θυμούνται τα παρακάτω όταν πραγματοποιούν online αγορές και ανοίγουν email από τους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης:

  • Να είστε προσεκτικοί με προσφορές που φαίνονται πολύ καλές για να είναι αληθινές – συνήθως δεν είναι.
  • Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL στο περιήγησής σας για να ελέγξετε την προσφορά στην ιστοσελίδα, αντί να κάνετε κλικ σε links στα email σας.
  • Ελέγξτε για το λουκέτου / HTTPS στη γραμμή διευθύνσης κατά την πληρωμή.
  • Χρησιμοποιήστε πιστωτική και όχι χρεωστική κάρτα για επιπλέον προστασία πληρωμής.
  • Ποτέ μην αποθηκεύετε τα στοιχεία της κάρτας σας σε έναν ιστότοπο.
  • Προστατεύετε τις συσκευές που χρησιμοποιούνται για αγορές και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε τις ενημερώσεις ευπάθειας.
  • Χρησιμοποιήστε έναν μοναδικό, πολύπλοκο κωδικό για κάθε έναν από τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















newsbot

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).