Μελέτη για τα οφέλη εφαρμογής του Kill Switch

Τα οφέλη της χρήσης του , δηλαδή της αυτόματης αχρήστευσης ενός όταν κλαπεί, είναι αυτονόητα αφού η εφαρμογή του θα απέτρεπε εξαρχής την κλοπή των συσκευών, αφού αυτές θα καθίσταντο ουσιαστικά άχρηστες.

Kill Switch

Ωστόσο, ο καθηγητής William Duckworth, του Πανεπιστημίου του Creighton, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας στο παραπάνω σκεπτικό και την παράμετρο του οικονομικού αντίκτυπου.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Duckworth, πραγματοποίησε μία έρευνα που περιελάμβανε 1.200 άτομα και εκτίμησε ότι οι καταναλωτές θα μπορούσαν να γλιτώσουν τη δαπάνη έως και 2,5 δισ. δολαρίων εάν εφαρμοζόταν η τακτική της απομακρυσμένης αχρήστευσης μιας συσκευής που είναι αντικείμενο κλοπής, δηλαδή εφαρμογή του Kill Switch.

Το εν λόγω ποσό προέρχεται από 500 δολάρια που θα γλιτώσουν οι χρήστες για αγορά νέας συσκευής, μετά την κλοπή της προηγούμενης και άλλα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, από την αποφυγή δαπανών ασφάλισης για κλοπή των συσκευών τους. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η μελέτη δείχνει το όφελος για τους απλούς καταναλωτές, αλλά όχι και τις αντίστοιχες απώλειες των τηλεπικοινωνιακών και ασφαλιστικών εταιρειών.

  Logitech Bluetooth Audio Adapter Μουσική από smartphone σε στέρεο

Η εταιρεία Asurion, που δραστηριοποιείται στο χώρο της ασφάλισης ηλεκτρονικών συσκευών, υποστηρίζει ότι το 60% των «αγνοούμενων» συσκευών απλά έχουν χαθεί και δεν είναι αντικείμενα κλοπής. Παράλληλα, η εφαρμογή του Kill Switch δεν θα αποτρέψει ολοκληρωτικά τις κλοπές, αφού πάντα θα υπάρχει η ανάγκη χρήσης συσκευών σαν πηγή ανταλλακτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο σώματα του Αμερικανικού Κογκρέσου (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων), έχουν εισάγει νομοσχέδια για την καθιέρωση του Kill Switch, χωρίς όμως να έχει προγραμματιστεί η ψήφισή τους. Επίσης, στην έρευνα του καθηγητή Duckworth, το 99% των χρηστών επιθυμεί την καθιέρωση της εν λόγω λειτουργίας ώστε να μειωθούν οι κλοπές συσκευών.

Οι καθυστερήσεις φαίνεται να είναι αποτέλεσμα πιέσεων από τις εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Σε δημοσίευμά του το περιοδικό Warranty Week υποστηρίζει ότι οι τέσσερεις κορυφαίοι πάροχοι στις ΗΠΑ είχαν για το έσοδα 7,8 δισ. δολαρίων από την παροχή ασφαλιστικών υπηρεσιών προς τους πελάτες τους.

  Nέα λάμπα LED με bluetooth στην αγορά

naftemporiki.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


8  +    =  9