Η Microsoft ανακοίνωσε το Surface Laptop


Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα μια νέα συσκευή Surface: το Surface Laptop. Η συσκευή είχε “διαρρεύσει” βέβαια από χθες το βράδυ, αλλά ο Panos Panay της Microsoft στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία στη Νέα Υόρκη το αποκάλυψε επισήμως σήμερα. Πρόκειται για ένα φορητό υπολογιστή 13,5 ιντσών σχεδιασμένο να λειτουργεί με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows 10 S της εταιρείας.Surface Laptop

Ο κ. Panos Panay, επικεφαλής του τμήματος νέων συσκευών της Microsoft, ανέφερε ότι η εταιρεία δημιούργησε το νέο laptop, σκεπτόμενη τους μελλοντικούς φοιτητές που τελειώνουν με το Λύκειο.

Ο νέος φορητός υπολογιστής της Microsoft χρησιμοποιεί πληκτρολόγιο Alcantara από “ύφασμα”, όπως και το πληκτρολόγιο του premium Surface Pro 4, που διαθέτει μια διαδρομή 1,5 χιλιοστών για τα πλήκτρα με οπίσθιο φωτισμό. Ένα video teaser της συσκευής δείχνει ότι είναι σαφώς σχεδιασμένο να είναι μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας για την προώθηση του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 10 S.

https://www.youtube.com/watch?v=74kPEJWpCD4

Το Surface Laptop είναι μια συσκευή clamshell, ένας αληθινός φορητός υπολογιστής, σε αντίθεση με το Surface Book 2 σε 1. Παραδοσιακά ο Panos Panay έδωσε το Surface Laptop σε κάποιον από το κοινό για να επιδείξει το νέο του μπορντό χρώμα.

Το Surface Laptop θα έρθει σε τέσσερα χρώματα: πλατίνα, μπορντό, μπλε κοβάλτιο και χρυσό γραφίτη και θα ζυγίζει λιγότερο από 3 κιλά.

Η Microsoft χρησιμοποιεί μια οθόνη PixelSense 13,5 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 3:2. “Είναι το λεπτότερο μοντέλο αφής LDC που έχει δημιουργηθεί και τοποθετηθεί σε φορητό υπολογιστή”, αναφέρει ο Panay, και έχει συνολικά με 3,4 εκατομμύρια pixels. Η οθόνη υποστηρίζει ακόμη και την Surface πένα της Microsoft, κάτι που θα σας επιτρέπει να σχεδιάζετε στην οθόνη.

Η Microsoft χρησιμοποιεί τους τελευταίους επεξεργαστές Intel Core i5 και i7 και ισχυρίζεται ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα είναι μέχρι 14,5 ώρες. Η Microsoft υποστηρίζει ότι το Surface Laptop είναι ταχύτερο από το i7 MacBook Pro και ότι θα έχει “περισσότερη διάρκεια ζωής από ό, τι οποιοδήποτε MacBook Air κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα”.

Δεν υπάρχουν σχάρες ή τρύπες από ηχεία και η Microsoft έχει ενσωματώσει τα ηχεία κάτω από το πληκτρολόγιο, ώστε ο ήχος να προέρχεται από τα δάχτυλά σας.

Η Microsoft ξεκινάει τις προ-παραγγελίες για το Surface Laptop σήμερα, και οι τιμές του ξεκινούν από 999 δολάρια για την έκδοση Core i5 με 4GB RAM και 128GB SSD. Το Surface Laptop θα αρχίσει να αποστέλλεται στις 15 Ιουνίου.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news