Παρακολουθήστε ένα robot να χειρουργεί ένα πληγωμένο σταφύλι

Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν δυο μέρες δείχνει ένα να πραγματοποιεί χειρουργική επέμβαση σε μία πληγωμένη ρόγα σταφυλιού και να ράβει την τομή.

Surgery Robot Operates on a Wounded Grape

Το συγκεκριμένο robot είναι ένα μηχάνημα χειρουργικής με το όνομα . Το σταφύλι, από την άλλη πλευρά, είναι ένα κανονικό κόκκινο σταφύλι που χρησιμοποιείται για την παραγωγή κρασιού. Τίποτα το ιδιαίτερο σχετικά με αυτό.

Οι σκηνές αυτές δείχνουν το μηχάνημα χειρουργικής Da Vinci με τη χρήση ρομποτικών βραχιόνων να τοποθετεί στην σωστή του θέση ένα κομμάτι της φλούδας του. Στη συνέχεια, ράβει την φλούδα πάνω στην ρόγα, ως θα έκανε με μία κανονική χειρουργική τομή σε άνθρωπο. Όταν η διαδικασία ολοκληρώνεται, το σταφύλι μοιάζει σαν να καινούργιο.

Ακόμη πιο απιστευτο είναι ότι το μηχάνημα χειρουργικής εκτελεί την επέμβαση αυτή μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Εντυπωσιακό, έτσι;

Φυσικά μην νομίζετε ότι όλες αυτές τις κινήσεις ακριβείας τις εκτέλεσε το robot από μόνο του. Αντιθετα, ένας εκπαιδευμένος γιατρός ελέγχει τους μηχανικούς βραχίονες συνεχώς.

  Google κυκλοφορεί το δικό της ChatGPT στις 8 Φεβρουαρίου

Τα χειρουργικά ρομπότ όπως αυτό που φαίνεται σε αυτό το βίντεο, χρησιμοποιούνται από τους εξειδικευμένους ιατρούς για να εκτελέσουν ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις και να φτάσουν με όσο το δυνατό μικρότερη τομή σε όγκους που αναπτύσσονται σε περίεργα μέρη.

Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης μέσω του ρομπότ, οι χειρουργοί βλέπουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό των ασθενών τους μέσα απο μία κάμερα έτσι ώστε να μπορούν να κατευθύνουν σωστά τους μεταλλικούς βραχίονες και τα εργαλεία που φέρουν.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).