Τα ατυχήματα των αυτό-οδηγούμενων της Google έγιναν από ανθρώπινο λάθος

Τα αυτό-οδηγούμενα αυτοκίνητα της , έχουν συζητηθεί (και χλευαστεί) από πολλούς που αμφιβάλουν, ότι θα είναι μια λύση.Google Car

Σύμφωνα όμως με ένα άρθρο του Backchannel, μάλλον οι ανησυχίες τους δεν ευσταθούν.

Σύμφωνα με την δημοσίευση που μεταδίδει το , η Gοogle αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πώς λειτουργούν τα αυτοκίνητα της, καθώς και μερικά από τα ατυχήματα που είχαν μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, οι κατευθυντήριες αρχές που έχει δώσει στα αυτόνομα οχήματα είναι σε θέση να μειώσουν τα ατυχήματα που προκαλούνται από τα λάθη του οδηγού. Το ανθρώπινο λάθος προκαλεί το 94% των ατυχημάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Εθνική Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας.

Η Google αυτή τη στιγμή έχει πάνω από είκοσι αυτοκίνητα στο δρόμο, τα οποία έχουν ταξιδέψει 1.700.000 μίλια σε 6 χρόνια από την έναρξη του – τόσο αυτόνομα όσο και με κάποια χειροκίνητη παρέμβαση.

Η εταιρεία αναφέρει ότι καλύπτουν περίπου 10.000 μίλια την εβδομάδα σε αυτόνομη λειτουργία, τα οποία είναι τα μίλια που κάνει ένας τυπικός Αμερικανός οδηγός σε ένα χρόνο.

  Το Gmail δεν επιτρέπει την επιστροφή στο παλιό UI

Σε όλα αυτά τα μίλια (που έγιναν ως επί το πλείστον στους δρόμους της πόλης) τα οχήματα που ενεπλάκησαν σε 11 “ήσσονος σημασίας” ατυχήματα, χωρίς τραυματισμούς.

Μπορείτε να σκεφτείτε ό, τι θέλετε από αυτόν τον αριθμό, αλλά το βασικό σημείο είναι ότι κανένα από τα ατυχήματα που έγιναν μέχρι στιγμής δεν προκλήθηκε από σφάλμα των αυτό-οδηγούμενων αυτοκινήτων, σύμφωνα με την Gοogle.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ήταν όλα αποτέλεσμα της επικίνδυνης οδήγησης. Στους δρόμους της πόλης είναι πολύ πιο πιθανό να συμβεί ένα ατύχημα σε σύγκριση με την οδήγηση σε εθνικές οδούς, και η Gοogle αναφέρει ότι παρατήρησε πολύ επικίνδυνη οδήγηση από άλλους, που συμπεριλάμβανε χρήση κινητών τηλεφώνων, και σε μια περίπτωση ένα άτομο, ενώ οδηγούσε έπαιζε και τρομπέτα.

Αν και η Gοogle αναφέρει ότι οι συγκρούσεις δεν είναι από δικό της σφάλμα, συνεχίζει να προσπαθεί να μάθει από αυτές, και να αναγνωρίζει πρότυπα κακών πρακτικών του οδηγού.

Για παράδειγμα, όλα τα αυτοκίνητα της Gοogle θα σταματήσουν σε μια διασταύρωση πριν το φανάρι γίνει πράσινο για τους πεζούς, καθώς συχνά παρατηρούμε ότι τα οχήματα προσπαθούν να περάσουν επιταχύνοντας.

  NSA Διείσδυσε στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Κίνας

Σε μία περίπτωση ένας ποδηλάτης δεν παρατήρησε ότι το ετοιμάζεται να στρίψει.

Οι κάμερες 360 μοιρών που χρησιμοποιεί η Gοogle το παρατήρησαν και πρόβλεψαν την πορεία του. Έτσι το αυτοκίνητο περίμενε μέχρι να περάσει ο ποδηλάτης.Google self-driving cars

Ο ποδηλάτης είναι το γαλάζιο κουτί, και η κόκκινη γραμμή είναι η διαδρομή που προέβλεψε η Google ότι θα έπαιρνε.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).