Ελβετία: Επιτρέπουμε στην κυβέρνηση να μας παρακολουθεί

Χθες οι Ελβετοί ψηφοφόροι αποφάσισαν με πλειοψηφία 66,5% για να δώσουν στην κυβέρνηση τους περισσότερες εξουσίες κατασκοπείας στην καθημερινή τους ζωή.

Πέρυσι, το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε ένα νόμο που επέτρεπε στη μυστική τους υπηρεσία, FIS (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών), να έχει περισσότερες εξουσίες για να κατασκοπεύει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα τηλέφωνα, ή και να χρησιμοποιεί κρυφές κάμερες και μικρόφωνα.

Αυτές οι τεχνολογίες και οι διαδικασίες διερεύνησης και παρακολούθησης είναι μια κοινή πρακτική σε άλλες χώρες, αλλά είχαν τεθεί νόμου από την αυστηρή ελβετική κυβέρνηση.swiss-flag κυβέρνηση

Ο νόμος, που η κυβέρνηση υποστήριξε ότι ήταν αναγκαίος μετά τις καταστροφικές επιθέσεις στο Παρίσι από το , αμφισβητήθηκε από ομάδες προστασίας της ιδιωτικής ζωής και τα ελβετικά αριστερά πολιτικά κόμματα, που καθυστέρησαν την εφαρμογή του και ανάγκασε την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει ένα δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε αυτή την Κυριακή.

Έτσι ο ελβετικός πληθυσμός προσπαθώντας να προστατευτεί από αυξανόμενες απειλές από τρομοκρατικές ομάδες ψήφισε να θυσιάσει την ιδιωτική του ζωή για χάρη της ασφάλειας.

Η Ελβετία, που βρίσκεται δίπλα στη Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες, έχει μερικές από τις πιο αυστηρές νομοθεσίες προστασίας της ιδιωτικής ζωής στην Ευρώπη. Σε τέτοιο βαθμό που χρειάστηκαν χρόνια από την για να πάρει την άδεια να χαρτογραφήσει τη χώρα μέσω της υπηρεσίας της .

Η μυστική υπηρεσία FIS, η οποία ασχολείται με την εσωτερική και την εξωτερική κυβερνο-κατασκοπεία, ενώ απέκτησε τις επιπλέον εξουσίες θα χρειάζεται ειδική άδεια από το δικαστήριο, το υπουργείο άμυνας, και το υπουργικό συμβούλιο, για να ξεκινήσει κάθε λειτουργία της εσωτερικής επιτήρησης, σύμφωνα με το SwissInfo.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).