Συνεργασία ΗΠΑ με Big Tech με θέμα τον κυβερνοχώρο

Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε την Τετάρτη ότι θα συνεργαστεί με τη Big για να καθορίσει νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη βελτίωση της ς της αλυσίδας εφοδιασμού τεχνολογίας, καθώς ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τα στελέχη του ιδιωτικού τομέα να «ανεβάσουν τον πήχη στην κυβερνοασφάλεια».

screenshot 2021 08 26 at 07 56 05 us to work with big tech, finance sector on new cybersecurity guidelines

Στις συναντήσεις του  Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο με τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, στελέχη της , την χρηματοπιστωτική βιομηχανία και τις εταιρείες υποδομής, δήλωσαν ότι θα αναλάβουν δράση κατά της αυξανόμενης απειλής των κυβερνοεπιθέσεων στην αμερικανική οικονομία.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση μόνη», είπε ο Μπάιντεν στο East Room, λέγοντάς τους: «Έχετε τη δύναμη, την ικανότητα και την ευθύνη, πιστεύω, να ανεβάσετε τον πήχη στην κυβερνοασφάλεια».

Μετά τη συνάντηση, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) θα συνεργαστεί με τη βιομηχανία και άλλους εταίρους, για νέες κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία ασφαλούς τεχνολογίας και την αξιολόγηση της ασφάλειας της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του ανοιχτού κώδικα.

Η Microsoft, η , οι Travellers και ο Coalition, ένας πάροχος κυβερνοασφάλισης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στη νέα πρωτοβουλία υπό την ηγεσία της NIST.

Η κυβερνοασφάλεια ανέβηκε στην κορυφή της ατζέντας για τη διοίκηση του Μπάιντεν, μετά από μια σειρά επιθέσεων στην εταιρεία διαχείρισης δικτύων SolarWinds Corp, την εταιρεία Colonial Pipeline, την εταιρεία ς κρέατος JBS και την εταιρεία λογισμικού Kaseya. Οι επιθέσεις έβλαψαν τις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ περισσότερο από τις επιχειρήσεις που χάκαραν, επηρεάζοντας τις προμήθειες καυσίμων και τροφίμων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
USA,cybersecurity,Big Tech

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).