Συρία κόβουν το διαδίκτυο για να γράψουν εξετάσεις

Καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι μαθητές γυμνασίου ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις, η κυβέρνησή τους λαμβάνει ένα ακραίο προληπτικό μέτρο: διακόπτει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλη την χώρα.

syria

Το αυταρχικό καθεστώς της Συρίας εδώ και καιρό παρεμβαίνει στο Διαδίκτυο της χώρας μέσω της Syrian Telecom, η οποία ελέγχει τις κύριες διαδρομές που χρησιμοποιεί η web κυκλοφορία μέσα και έξω από τη χώρα. Οι διακοπές λειτουργίας του Διαδικτύου είναι συνήθεις κατά τη διάρκεια του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου στη Συρία — αλλά εδώ και χρόνια χρησιμοποιούνται για την “ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων”.

Το πόσο καλά τα πηγαίνουν οι Σύροι μαθητές στις τελικές τους εξετάσεις στο γυμνάσιο είναι ένας πρωταρχικός παράγοντας για τις επιλογές που θα έχουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάτι που θα καθορίσει το οικονομικό μέλλον πολλών.

Το γεγονός ασκεί μεγάλη πίεση στους μαθητές αλλά και στα μέλη της οικογένειας που προσπαθούν να έχουν ότι πλεονέκτημα είναι δυνατό στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου πολέμου.

“Το διακύβευμα για τις εξετάσεις είναι τόσο μεγάλο και όλοι προσπαθούν να κλέψουν”, δήλωσε ο Doug Madory, διευθυντής ανάλυσης του Διαδικτύου στο Kentik.

Πριν η Συρία εφαρμόσει τις διακοπές του διαδικτύου την εξεταστική περίοδο “οι ερωτήσεις άρχιζαν να εμφανίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 30-60 λεπτά πριν από κάθε εξέταση, επιτρέποντας στους απατεώνες να κυκλοφορούν τις σωστές απαντήσεις και να θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των εξετάσεων” ανέφερε ο Madory σε μια ανάρτηση του 2016.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν συνήθως οι διακοπές του διαδικτύου την εξεταστική περίοδο στη Συρία είναι ο αποκλεισμός της πρόσβασης των σταθερών αλλά και των κινητών γραμμών τηλεφωνίας λίγες ώρες πριν από τις εξετάσεις, καθώς εκτυπώνονται και διανέμονται οι ερωτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας παραμένει απενεργοποιημένη όσο οι μαθητές γράφουν, σύμφωνα με τον Madory.

Το τοπικό δίκτυο Syria TV που χρηματοδοτείται από το κράτος ανέφερε ότι οι διακοπές στο διαδίκτυο πραγματοποιούνται ξανά, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Παιδείας της Συρίας δήλωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι θα υπάρξουν διακοπές φέτος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.
συρία,internet,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).