Εκπαιδευμένοι σκύλοι ανιχνεύουν COVID-19 καλύτερα από τα αντιγονικά τεστ

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, εκπαιδευμένοι σκύλοι μπόρεσαν να ανιχνεύσουν τον COVID-19 καλύτερα από τα αντιγονικά τεστ PCR τόσο σε συμπτωματικά όσο και σε ασυμπτωματικά άτομα.

Η The Guardian αναφέρει:

dog

Οι εκπαιδευμένοι σκύλοι μπόρεσαν να ανιχνεύσουν τον Covid στο 97% των συμπτωματικών περιπτώσεων και σχεδόν στο 100% των ασυμπτωματικών περιπτώσεων.
Στη μελέτη συμμετείχαν 335 συμμετέχοντες από κέντρα προσυμπτωματικού ελέγχου Covid στο Παρίσι. Από τους συμμετέχοντες, οι 109 ήταν θετικοί στον Covid, ενώ οι 31 ήταν ασυμπτωματικοί.

Τα σκυλιά, προερχόταν από γαλλικούς πυροσβεστικούς σταθμούς αλλά και από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και έλαβαν εκπαίδευση από τρεις έως έξι εβδομάδες, ανάλογα με το εάν είχαν εκπαιδευτεί προηγουμένως για ανίχνευση μέσω οσμής.

Τα σκυλιά μύρισαν δείγματα ανθρώπινου ιδρώτα τοποθετημένα σε κώνους. Όταν ένας σκύλος εντόπιζε Covid, καθόταν μπροστά στον κώνο.

Τελικά, τα εκπαιδευμένα σκυλιά φαίνεται να είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τις ρινικές δοκιμές PCR, αφού ήταν σε θέση να ανιχνεύσουν καλύτερα τα θετικά περιστατικά.

Σε δύο ψευδώς θετικές περιπτώσεις όμως, οι σκύλοι δεν αναγνώρισαν άλλα στελέχη της αναπνευστικής νόσου του κοροναϊού που δεν ήταν Covid. Αν και υπήρξαν προηγούμενες μελέτες για την ικανότητα των σκύλων να ανιχνεύουν τον Covid, αυτή πιστεύεται ότι είναι η πρώτη που συγκρίνει την ακρίβεια των σκύλων με τα αντιγονικά τεστ.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Plos One.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.
COVID-19,covid,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).