Αμερικανοί αξιωματούχοι απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον τριών μελών της ομάδας Syrian Electronic Army, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά τους για πρώτη φορά. Οι ομοσπονδιακοί μάλιστα επικήρυξαν τους δύο από τους τρεις hackers, προσφέροντας 100.000 δολάρια σε όποιον βοηθήσει στην σύλληψή τους. Οι hackers πιστεύεται ότι ζουν στη Συρία.

Τα τρία μέλη του Syrian Electronic Army είναι οι: Ahmad Umar Agha, 22 χρονών, από τη Syria, γνωστός και σαν “Th3 Pro”, ο Firas Dardar, 27 χρονών, από το Homs στη Syria, γνωστός και σαν “The Shadow”, και ο Peter Romar, 36 χρονών, που ζει στο Waltershausen της Γερμανίας.
Προς το παρόν οι Ομοσπονδιακοί έχουν δημοσιοποιήσει δύο ξεχωριστές μηνύσεις. Η πρώτη αφορά τον Ahmad Umar Agha και τον Dardar, και περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες: έκδοση για απειλή ψεύτικης τρομοκρατικής επίθεσης, προσπάθεια να προκαλέσουν ανταρσία των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, παράνομη κατοχή κλεμμένων στοιχείων ταυτότητας. απάτη, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και βλάβες σε υπολογιστές, και παράνομη πρόσβαση σε αποθηκευμένες επικοινωνίες.




