Tamper Protection από την Microsoft: προστασία για το antivirus

Tamper Protection: Η Microsoft πρόσθεσε επιπλέον προστασία κατά της παραβίασης της εφαρμογής Defender Advanced Threat Protection (ATP) για να αποτρέψει την πρακτική ορισμένων malware να απενεργοποιούν τα antivirus σε μολυσμένους υπολογιστές.

Η νέα δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσα από την εφαρμογή Windows Security από μια νέα επιλογή που ονομάζεται ‘Tamper Protection'. Tamper Protection από την Microsoft

Το αυτό εμποδίζει το κακόβουλο λογισμικό από την αλλαγή των ρυθμίσεων του πυρήνα, όπως τη λειτουργία προστασίας σε πραγματικό χρόνο, μια δυνατότητα που η Microsoft αναφέρει ότι “σπάνια θα πρέπει να απενεργοποιείται”.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα κακόβουλου λογισμικού που προσπαθούν να αποφύγουν την εξουδετερώνοντας την εφαρμογή ασφαλείας του , όπως το DoubleAgent malware που εκμεταλλεύεται μια λειτουργία προγραμματιστών των Windows για να απενεργοποιήσει τα λογισμικά Avast, AVG, Avira, Bitdefender, Trend Micro, Comodo, ESET, F- Kaspersky, Malwarebytes, , Panda και Norton.

Το tamper protection του Defender ATP θα σταματάει επίσης κάθε κακόβουλο λογισμικό που προσπαθεί να απενεργοποιήσει την ανίχνευση (scan) και να παρεμποδίσει υπηρεσίες που βοηθούν στην προστασία από malware. Το κακόβουλο λογισμικό δεν θα μπορεί να διαγράψει ενημερώσεις ασφαλείας μετά την ενεργοποίηση της ρύθμισης που αναφέρουμε παραπάνω.

Παρόλο που το Microsoft Defender ATP είναι ένα προϊόν για επιχειρήσεις, το tamper protection θα είναι διαθέσιμο και για τους χρήστες του Windows Home, και μάλιστα θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

_______________

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).