Τέλος τα ψέματα: η Microsoft επιτρέπει την αφαίρεση του Edge στην EE

Η Microsoft θα επιτρέψει σύντομα στους χρήστες των που ζουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) να απενεργοποιήσουν την αναζήτησή τους στο Bing, να αφαιρούν τον Microsoft Edge και ακόμη και να προσθέτουν παρόχους προσαρμοσμένης αναζήτησης ιστού – συμπεριλαμβανομένης και της Google – στη διεπαφή Αναζήτησης των Windows.

Όλες αυτές οι αλλαγές στα αποτελούν μέρος των βασικών τροποποιήσεων που πρέπει να κάνει η Microsoft στο λειτουργικό της σύστημα για να συμμορφωθεί με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο του 2024. Η Microsoft θα πρέπει να επιδιορθώσει το λειτουργικό της σύστημα για καλύτερη διαλειτουργικότητα συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας “να αφαιρούν οι χρήστες εύκολα τις προεγκατεστημένες εφαρμογές ή να αλλάξουν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σε λειτουργικά συστήματα, εικονικούς βοηθούς ή ”.

Εκτός από τη σαφή επισήμανση των εφαρμογών που αποτελούν στοιχεία του συστήματος των Windows 11, η Microsoft θα δώσει και την δυνατότητα αφαίρεσης των εφαρμογών: Κάμερα, Cortana, Αναζήτηση Ιστού από το Microsoft Bing στον ΕΟΧ, Microsoft Edge στον ΕΟΧ και Φωτογραφίες. Μόνο οι χρήστες των Windows 11 στον ΕΟΧ θα μπορούν να κατσουν πλήρως τον Microsoft Edge και την αναζήτηση Ιστού που υποστηρίζεται από το Bing από την εσωτερική Αναζήτηση των Windows. Η Microsoft θα μπορούσε να επεκτείνει εύκολα αυτές τις λειτουργίες σε όλους τους χρήστες των Windows 11, αλλά προσφέρει την συγκεκριμένη λειτουργικότητα μόνο στον ΕΟΧ για να συμμορφωθεί με τους νέους κακονισμούς.

Στις του ΕΟΧ οι χρήστες των Windows 11 θα μπορούν επίσης να παρέμβουν στα feeds των Windows Widgets αλλά και στην web αναζήτηση μέσω της αναζήτησης των Windows.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).