Τέλος στις υπηρεσίες Firefox Send και Firefox Notes


Η Mozilla κλείνει δύο από τα παλιά προϊόντα της, το Firefox Send και το Firefox Notes, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

“Και οι δύο υπηρεσίες σταματούν και δεν θα αποτελούν πλέον μέρος της οικογένειας προϊόντων μας”.

Firefox Send

Από τις δύο υπηρεσίες, η πιο αγαπημένη ήταν το Firefox Send, μια δωρεάν υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων και μια από τα λίγες που υποστήριζαν την κοινή χρήση αρχείων σε κρυπτογραφημένες μορφές.

Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019, και απέκτησε πολλούς θαυμαστές, αλλά η υπηρεσία βγήκε offline νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, καθώς υπήρξε συνεχή κατάχρηση από ομάδες κακόβουλων προγραμμάτων.

Εκείνη την εποχή, ο Mozilla ανέφερε ότι το κλείσιμο της υπηρεσίας Send ήταν προσωρινό και υποσχέθηκε να βρει έναν τρόπο για να περιορίσει την κατάχρησή του σε λειτουργίες κακόβουλου λογισμικού. Λίγες εβδομάδες αργότερα, τα πράγματα άλλαξαν αφού η ηγεσία της Mozilla απέλυσε περισσότερους από 250 υπαλλήλους στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να επικεντρωθεί εκ νέου η επιχείρησή της σε εμπορικά προϊόντα.

Έτσι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που έπρεπε να επανασχεδιάσει το Send δεν υπάρχει και όσοι  εξακολουθούν να εργάζονται ασχολούνται με εμπορικά προϊόντα, όπως το Mozilla VPN, το Firefox Monitor και το Firefox Private Network.

Firefox Notes

Οι ίδιοι λόγοι ισχύουν και για το Firefox Notes. Ξεκίνησε σαν ένας τρόπος αποθήκευσης και συγχρονισμού κρυπτογραφημένων σημειώσεων μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης Firefox.

“Στα τέλη Οκτωβρίου θα θέσουμε εκτός λειτουργίας την εφαρμογή Android Notes και την υπηρεσία συγχρονισμού”, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της Mozilla.

“Η επέκταση του προγράμματος περιήγησης Firefox Notes για desktops θα παραμείνει διαθέσιμη για υπάρχουσες εγκαταστάσεις και θα συμπεριλάβουμε την επιλογή εξαγωγής όλων των σημειώσεων, ωστόσο δεν θα αναπτύσσεται πλέον από τη Mozilla και δεν θα είναι πλέον εγκατεστημένη.”

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εξαγωγής περιεχομένου από το Firefox Notes εδώ


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news