Η Tesla αναστέλλει τις αγορές αυτοκινήτων με Bitcoin

Η αναστέλλει τις αυτοκινήτων με Bitcoin, αναφέροντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις εξορύξεις.

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξη της αποδοχής του Bitcoin ως νόμισμα για την αγορά αυτοκινήτων Tesla, ο αποκάλυψε σε ένα tweet ότι θα “αναστείλει” την προσπάθεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση (φαίνεται η Tesla να μην διαθέτει γραφείο τύπου), η “ανησυχεί για την ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για και συναλλαγές Bitcoin.”

Ακούγεται λίγο περίεργο σαν είδηση και μάλλον είναι υπεκφυγή και όχι η αιτία, αλλά το γεγονός παραμένει ότι το Bitcoin δεν λογίζεται πλέον ως μέσο αγοράς αυτοκινήτων Tesla. Θα δούμε το νέο αυτό τι επιπτώσεις θα έχει στην ισοτιμία του Bitcoin με το δολάριο.

Μια περσυνή μελέτη πάντως εκτιμά ότι η εξόρυξη bitcoin χρησιμοποίησε κατά μέσο όρο 7,46 GW ηλεκτρικής ενέργειας και η ίδια μελέτη βάζει τον αριθμό αυτή τη στιγμή στα 16,71 GW. Αυτό αντιπροσωπεύει ηλεκτρική κατανάλωση 147,79 TWh σε ετήσια .

Ο Tesla συνέχισε λέγοντας στο tweet ότι “δεν θα πουλά κανένα Bitcoin” (πριν λίγο καιρό είχε αγοράσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin εκτοξεύοντας την ισοτιμία του και είναι ασαφές αν ήδη έχει πουλήσει και πόσα) και ότι “θα χρησιμοποιήσει αυτά τα Bitcoin όποτε η εξόρυξη μεταβεί σε πιο βιώσιμη κατανάλωση ενέργειας”.

Ακούγεται λίγο περίεργη αυτή η αιτιολογία από τον Musk, καθώς η κατανάλωση ενέργειας από την χρήση του bitcoin ήταν ήδη γνωστή πολύ πριν τα αγοράσει. Άγνωστο γιατί τότε ο Musk δεν είχε λάβει υπόψη αυτούς τους παράγοντες.

Τέλος ο Musk προσθέτει χωρίς να προσδιορίσει κάποιο συγκεκριμένο , ότι η εξετάζει άλλες επιλογές που να χρησιμοποιούν λιγότερο από το ένα τοις εκατό της ενέργειας του Bitcoin ανά συναλλαγή.

Αν όντως τα πιστεύει αυτά που γράφει, τότε το Ethereum έχει μια πιθανότητα, καθώς οι ανθρακωρύχοι έχουν συζητήσει τη μετάβαση σε ένα πιο ενεργειακά αποδοτικό σύστημα και οι τιμές του κρυπτονομίσματος έχουν σήμερα έχουν παραμείνει σταθερές, ενώ η αξία του Bitcoin έχει μειωθεί κατά 5.000 € περίπου στα 42.194 €, σύμφωνα με την Coinbase.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).