Δείτε το Tesla να φρενάρει προβλέποντας ένα ατύχημα


Από τότε που η Tesla κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση 8.0 του Autopilot system αυτό το καλοκαίρι, ο CEO της εταιρείας Elon Musk δεν έχει σταματήσει να διαφημίζει την λειτουργικότητά του.

Σήμερα, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πλάνα από ένα dashcam στην Ολλανδία που δείχνουν πόσο ισχυρό είναι το νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που ανέπτυξε η εταιρεία.

Στο βίντεο, το σύστημα του Tesla ακούγεται να προειδοποιεί για μια πιθανή σύγκρουση λόγω κάποιας αόρατης ένδειξης από ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά. Ο αυτόματος πιλότος αρχίζει να φρενάρει, πριν το μεσαίο όχημα που βρίσκεται μπροστά αρχίσει τις τούμπες…Tesla

Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά στο ατύχημα σύμφωνα με τον Hans Noordsij, το χρήστη του Twitter που ανέβασε το βίντεο με την άδεια του οδηγού.

Ο Noordsij επιβεβαίωσε επίσης ότι το Autopilot system χρησιμοποίησε το φρένο έκτακτης ανάγκης, πριν καν αντιδράσει ο οδηγός του οχήματος.

Με τη χρήση της ανίχνευσης ραντάρ σε συνεννόηση με τους οπτικούς αισθητήρες, ο Musk υποστήριξε τον Σεπτέμβριο ότι η ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού θα επέτρεπε στο Tesla να “δει” μέσα στα οχήματα που ταξιδεύουν μπροστά του.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την απίστευτη αντίδραση του συστήματος, πριν ακόμη συμβεί το ατύχημα…

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news