Η Tesla εργάζεται σε ανθρωποειδή ρομπότ

Ο Έλον Μασκ, ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία Tesla, ανακοίνωσε χθες ότι εργάζεται σε ανθρωποειδή ρομπότ και ότι ένα τέτοιο πρωτότυπο ρομπότ αναμένεται να έρθει «κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο».

tesla bot

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ (Elon Musk), είπε ότι η εταιρεία του εργάζεται επάνω σε ένα ανθρωποειδές ρομπότ και ότι θα κατασκευάσει ένα πρωτότυπο «κάποια στιγμή το επόμενο έτος». Το ανθρωποειδές ρομπότ θα ενσωματώνει την εμπειρία της Tesla σε αυτοματοποιημένα μηχανήματα, καθώς και μέρος του υλικού και του λογισμικού που υπάρχει στο Autopilot της εταιρείας.

Σύμφωνα με τον Μασκ, θα είναι 1,5 μέτρα ψηλό, με βάρος 125 κιλά, θα βαδίζει με ταχύτητα 8 χλμ/ω και θα έχει για πρόσωπο. Το κωδικό όνομα για το bot μέσα στην εταιρεία είναι “Optimus”.

tesla bot 1

Τα ρομπότ αυτά θα σχεδιαστούν για να χειρίζονται «εργασίες που είναι μη ασφαλείς, επαναλαμβανόμενες ή βαρετές», γράφει ο ιστότοπος της εταιρείας, τουλάχιστον στην αρχή.

Ο Μάσκ (Musk) αποκάλυψε τα σχέδια του για το ρομπότ στο τέλος της εκδήλωσης “AI Day” της εταιρείας του, όπου παρουσίασε μερικά επιτεύγματα τεχνητής ς και υπερυπολογιστικές , στις οποίες δουλεύει με στόχο μια μέρα να τροφοδοτήσει αυτόνομα αυτοκίνητα.

Η ιστορία της εταιρείας Tesla είναι γεμάτη με φανταστικές ιδέες που ποτέ δεν εμφανίστηκαν στην αγορά, όπως ένα ηλιακό δίκτυο Supercharger, ανταλλαγή μπαταριών ή ρομποτικοί φορτιστές τύπου φιδιού, οπότε είναι επίφοβο το αν ένα Tesla Bot θα δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αλλά η εταιρεία είναι εκεί που είναι σήμερα, λόγω της απόλυτης θέλησης του Μασκ. Ερωτηθείς για τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά της εισόδου της εταιρείας στη βιομηχανία ρομποτικής, ο Musk απάντησε ότι “θα πρέπει να το δούμε”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.085 εγγεγραμμένους.
tesla,robot,bot

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).