Θα γραφτεί η Wikipedia από AI

Η Evening Standard πήρε μια συνέντευξη από τον ιδρυτή της Wikipedia, Jimmy Wales, σε ένα άρθρο με τίτλο “Θα γραφτεί η Wikipedia από AI;”

wiki

“Στην συζήτηση με την κοινότητα της Wikipedia που έχω δει μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί καθώς γνωρίζουμε ότι τα υπάρχοντα μοντέλα δεν είναι αρκετά καλά. Όμως υπάρχουν και άλλοι που ενδιαφέρονται”, είπε ο Wales.

“Νομίζω ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το: “ChatGPT, παρακαλώ γράψτε μια καταχώριση στη Wikipedia για το Empire State building”, αλλά δεν ξέρω πόσο μακριά είμαστε από αυτό, σίγουρα πιο κοντά από ό,τι θα πίστευα πριν από δύο χρόνια”.

Ο Wales ανέφερε ότι αν και το ChatGPT έχει κατακτήσει τη φαντασία του κόσμου τις τελευταίες εβδομάδες, οι δικές του δοκιμές δείχνουν ότι υπάρχουν ακόμα πολλά ελαττώματα. “Ένα από τα ζητήματα με το υπάρχον ChatGPT είναι αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν “παραισθήσεις” εγώ το αποκαλώ ψέματα”.

“Έχει την τάση να φτιάχνει πράγματα από το πουθενά, κάτι που είναι πολύ κακό για τη Wikipedia — αυτό δεν είναι εντάξει. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτό….”

Όμως, αν και η πλήρης συγγραφή από την τεχνητή νοημοσύνη δεν θα είναι διαθέσιμη στο εγγύς μέλλον, στην Wikipedia αναζητούν τρόπους για τον ρόλο που θα μπορούσε να έχει η τεχνολογία AI στη βελτίωση της εγκυκλοπαίδειας τους επόμενους μήνες.

“Πιστεύω ότι υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες ευκαιρίες… Ένας άνθρωπος θα μπορούσε να εντοπίσει σφάλματα, αλλά θα πρέπει να διαβάσει και να το σκεφτεί καλά, κάτι που η κοινότητά μας θα μπορούσε να το βρει πολύ χρήσιμο.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.113 εγγεγραμμένους.
Wikipedia

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).