gchq logo

Οι απίστευτα τρομαχτικοί τρόποι λειτουργίας της μυστικής υπηρεσίας GCHQ

Όπως όλα δείχνουν, ότι η μυστική του Ηνωμένου Βασιλείου, GCHQ έχει κάποια βρώμικα κόλπα στο μανίκι της.

Μια νέα σειρά εγγράφων που διέρρευσαν από τον αποκαλύπτουν ότι οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών της GCHQ συμμετάσχουν σε μερικά βρώμικα κόλπα για να καταστρέψουν τη φήμη ορισμένων ανθρώπων.

Η ιστοσελίδα Intercept του Greenwald αναφέρει ότι ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει συνεργαστεί με το NBC για την παρουσίαση μια σειράς άρθρων σχετικά με τις τακτικές της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, υπάρχουν πολλά περισσότερα, τα οποία πρέπει να ειπωθούν.

Το JTRIG (Joint Research Threat Intelligence Group) είναι μια μυστική μονάδα της GCHQ που προσπαθεί να “ελέγξει, να διεισδύσει, να χειριστεί και να παραμορφώσει τους online διαλόγους”, απειλώντας ουσιαστικά την ακεραιότητα του ίδιου του Internet.

gchq-logo

Αυτή η μονάδα τροφοδοτεί με ψευδή υλικό το Διαδίκτυο, και με στοιχεία που μπορούν να καταστρέψουν τη φήμη των στόχων της. Ένας δεύτερος σκοπός αυτής της ομάδας είναι να χρησιμοποιήσει διάφορα μέσα για να χειριστεί τον διάλογο που γίνεται μέσω του διαδικτύου για να φτάσει στο αποτέλεσμα επιθυμεί.
Στα που διέρρευσαν φαίνεται ότι η GCHQ από κοινού με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), συνεργάζονται πολύ στενά σε δίαφορες επιχειρήσεις.

Η υπηρεσία προβάλει επίσης έναν σαφή κατάλογο για το πώς να μπορεί να δυσφημίσει έναν συγκεκριμένο στόχο. Για παράδειγμα, οι πράκτορες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια λεγόμενη “honey-trap” (παγίδα με μέλι), μια μέθοδος που χρησιμοποιείτε για να δελεάσουν τους στόχους τους, είτε αυτοί είναι δημοσιογράφοι, είτε διπλωμάτες ή σημαντικά πρόσωπα.

GCHQ

Ένα άλλο σημείο στη λίστα της GCHQ είναι η αλλαγή της φωτογραφίας ενός στόχου σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η δημιουργία ενός blog που υποτίθεται ότι είναι ένός από τα θύματά τους. Το τελευταίο βήμα είναι η αποστολή e-mail και SMS στους συναδέλφους, στους γείτονες ή στους φίλους του στόχου.

Η τακτική αυτή, όταν εφαρμόζεται για δυσφήμιση μιας εταιρείας διαφέρει σε κάποιο σημείο. Ο κατάλογος περιλαμβάνει τη συνεχή εμπιστευτικών πληροφοριών για τις εταιρείες και τα μέσα ενημέρωσης μέσω των blogs, ή τη δημοσίευση αρνητικών πληροφοριών σε forums. Τέλος, προσπαθούν να σταματήσουν τις παραγγελίες και να καταστρέψουν τις επιχειρηματικές σχέσεις της εταιρείας-στόχου.

Οι αποκαλύψεις ζωγραφίζουν μια τρομακτική εικόνα για το βαθμό που οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να καταστρέψουν τη φήμη των στόχων τους.

Σε μια άλλη διαφάνεια, η GCHQ περιγράφει ότι ο σκοπός της JTRIG είναι να χρησιμοποιήσει σε online τεχνικές για να προκαλέσει κάτι να συμβεί στον πραγματικό ή στον διαδικτυακό κόσμο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω μιας τεχνικής διακοπής ή μέσω επιχειρήσεων πληροφοριών, προκαλώντας επίδρασή ή αναστάτωση.

Είναι προφανές ότι κάθε νέα διαφάνεια αναφέρετε σε τεχνικές που δεν παραπέμπουν σε τεχνικές διείσδυσης σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως οι ισχυρίζονται οι μυστικές υπηρεσίες και οι κυβερνήσεις. Είναι επίσης προφανές, ότι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι αγνώστου προελεύσεως και αμφιβόλου σκοπού.
Για αυτό καλό θα ήταν να φιλτράρουμε και να διασταυρώνουμε πολύ καλά τις πληροφορίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).